Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričenjajo se olimpijske igre

Za vas piše:
T. M.
Objava: 23. 07. 2021 / 07:47
Oznake: Družba, Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2021 / 07:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pričenjajo se olimpijske igre
Slovesnega odprtja se bo udeležilo 950 povabljenih gostov. FOTO: Pexels.

Pričenjajo se olimpijske igre

Danes, 23. julija, se v Tokiu pričenjajo olimpijska tekmovanja. Slovesnost bo uradno odprl japonski cesar Naruhito.

Poletnih olimpijskih iger, ki bi morale potekati že lansko leto in so še vedno močno zaznamovane z epidemijo koronavirusa, se bo udeležilo okrog 11.000 športnikov, ki se bodo za odličja borili do 8. avgusta. Med tekmovalci je 54 Slovencev.

Uvodna slovesnost se bo pričela danes ob 13. uri pred »praznimi sedeži«. S tem bodo tudi uradno odprta tekmovanja, čeprav nekatera predtekmovanja potekajo že od srede.

Nastop prvega slovenskega tekmovalca 

Že pred popoldanskim odprtjem je bil nastop prvega slovenskega športnika. V kvalifikacijah lokostrelstva je namreč ob 6. uri (po slovenskem času) tekmoval Žiga Ravnikar.

Na slovesnem odprtju tudi slovenska ministrica

V Tokiu ta čas še vedno veljajo izredne razmere zaradi koronavirusa (tudi okužbe med tekmovalci se vsakodnevno povečujejo), gledalcev na tekmovanjih ne bo, slovesnega odprtja pa se bo na osrednjem stadionu lahko udeležilo le 950 povabljenih gostov.

Med njimi bo japonski cesar Naruhito, ki je častni predsednik organizacijskega odbora olimpijskih in paraolimpijskih iger, slovesnosti pa naj bi med drugim prisostvovala tudi prva dama ZDA Jill Biden in francoski predsednik Emmanuel Macron.

Slovesnosti se bo kot predsedujoča svetu ministrov EU za šport udeležila tudi slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. 

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh