Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridi Sveti Duh ... v novo akademsko leto

Za vas piše:
Maja Kos
Objava: 10. 10. 2014 / 16:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pridi Sveti Duh ... v novo akademsko leto

Mašo ob začetku akademskega leta je daroval škof Lipovšek, mlade je nagovoril tudi Tone Česen, odgovoren za študentsko pastoralo v Ljubljani.

Na praznik rožnovenske Matere božje, v torek, 7. oktobra, ješkof mons.dr. Stanislav Lipovšek v ljubljanski stolnici ob somaševanju duhovnikov darovalmašo ob začetku novega akademskega leta.

Študentje in profesorji različnih fakultet in visokošolskihzavodov smo združeni prosili božjega blagoslova.

V uvodnem nagovoru je duhovnik Tone Česen, voditeljštudentske pastorale v Ljubljani, zbrane povabil, da skupaj prosimo za darSvetega Duha, da bi na začetku novega akademskega leta s pogumnim korakomstopili v nov začetek iskanja in odkrivanja sebe, bližnjih in Boga.

Škof mons. Stanislav Lipovšek nas je v pridigi pozval, naj ob tem, ko se priporočamo Sv. Duhu zarazsvetljenje in pomoč pri izvrševanju naših nalog in življenjskega poslanstva,ki nam ga je namenila Božja Previdnost, dodajamo prošnjo, naj Gospod  pošlje svojega Duha in prenovi obličjezemlje. Kristus po prav vsakem izmed nas želi biti luč, kvas in sol zemlje vnajglobljem pomenu teh svetopisemskih podob. Jezus nam naroča: »Takonaj sveti vaša luč pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavilivašega Očeta,ki je v nebesih« (Mt 5, 16).
Zaključil je z besedami, zapisanimi na pročelju najstarejše univerze v Aziji: »To, da si in kar si, je Božji dar človeku,to kar boš naredil iz sebe, je tvoj dar Bogu in človeku.«

Zmolitvijo oče naš smo se obrnili na nebeškega Očeta v želji, da bi v temštudijskem letu čim manjkrat padli tako na študijskih izpitih kot na še boljpomembnih »izpitih« naših odnosov. Slovesnost je z glasbo obogatil Skromni band.

Naj Sveti Duh bdi nad našimi študijskimi prizadevanji in naj nova osvojenaznanja pripomorejo, da bomo z drobnimi dejanji lahko orodje v božjih rokah, kibo prenovil obličje zemlje. Mati Marija, ki je ta dan praznovala, pa naj varujenaše poti.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh