Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihaja nov film o patru Piju

Za vas piše:
Vid Sosič
Objava: 09. 10. 2021 / 15:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2021 / 07:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prihaja nov film o patru Piju
Glavni igralec Shia LaBeouf se je na vlogo pripravljal med kapucini, ki so ga navdušili. FOTO: Reuters.

Prihaja nov film o patru Piju

Iz Hollywooda prihaja nov biografski film o svetem patru Piju.

Znani ameriški režiser Abel Ferrara, ki ga filmski navdušenci poznajo po uspešnicah iz devetdesetih, kot so »Pokvarjeni poročnik« in »Kralj New Yorka«, napoveduje svoj novi film »Padre Pio«, ki naj bi v kinematografe prišel prihodnje leto. 

Zanj pravi, da je to projekt, ki je »večji« kot večina njegovih zadnjih. V glavni vlogi bo nastopil Shia LaBeouf, znan iz filmskih serij »Indiana Jones« in »Transformerji«.

LaBeouf je sicer znan po tem, da se na svoje vloge pripravlja »ekstremno«. Nekoč se za vlogo vojaka v vojni v filmu »Bes« več tednov ni stuširal, enkrat pa si je tudi izpulil zob. Tokrat pa se je soočil z zanj še bolj radikalno izkušnjo. 

V pripravi na snemanje je nekaj dni preživel v samostanu z brati kapucini v kraju Burlingame v Kaliforniji, katerih življenje ga je po njegovih besedah popolnoma prevzelo. 

»Sem potopljen v nekaj bistveno večjega, kot sem sam. Ne vem, ali sem v svojem življenju srečal skupino moških, ki so tako potopljeni v karkoli. Super privlačno je videti, kako se ljudje popolnoma predajo nečemu tako Božjemu. Ganljivo je vedeti, da obstaja takšno bratstvo,« je dejal v videu na Instagram profilu Frhaiho, brata iz skupnosti. 

Kot je brat povedal za medije, so se za čim večjo avtentičnost njegove vloge potrudili LaBeoufu predstaviti patra Pija celostno, ne samo skozi njegov misticizem, pač pa tudi kot sočloveka vseh nas, brata, s katerim se lahko poistovetimo.

Izbira igralca LaBeoufa je sicer nekoliko kontroverzna, saj se je tako kot nemalo Hollywoodčanov znašel sredi obtožb o osebnih zlorabah.

Slednje sicer niso bile dokazane, vendar bi to lahko otežilo produkcijo filma, ki naj bi potekala na avtentičnih krajih v Italiji. Ferrara kljub temu zagotavlja, da bo film posnet, in upa, da bo 35-letnemu igralcu povrnil ugled.

LaBeouf, ki ima krščanske in judovske korenine, pravi, da je odkril vero v Kristusa med snemanjem omenjenega filma »Bes« pred nekaj leti. Režiser Ferrarra je bil vzgojen v katoliški veri, a je kasneje postal budist. Kljub temu se njegova katoliška podlaga večkrat pojavi v tematikah njegovih filmov. Tokrat bolj kot kadar koli doslej.


Kupi v trgovini

Prošnje vernikov- Sveti časi
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh