Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihajajo vroči dnevi

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 17. 06. 2021 / 06:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2021 / 14:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prihajajo vroči dnevi

Prihajajo vroči dnevi

Temperature ob koncu tedna nad 30 stopinj Celzija.

Sonce bo z vsakim dnem močnejše. FOTO: Pexels

Slovenijo bo zajel prvi letošnji vročinski val. Enotne definicije za vročinski val ni. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) je vročinski val obdobje najmanj treh zaporednih dni s povprečno temperaturo nad izbrano mejo, ki je odvisna od podnebnega tipa. Za zmerno podnebje hribovitega sveta znaša meja 22 °C, za celinsko podnebje 24 °C in za omiljeno sredozemsko podnebje 25 °C.

Toplo jutro po državi

Po dokaj mokrem in hladnem aprilu in maju je pred nami prvi letošnji vročinski val. Temperature se bodo po napovedih meteorologov že danes ponekod dvignile nad 30 stopinj Celzija, kar pomeni, da nas čaka vroč konec tedna. Zelo topla so tudi jutra. Ob 7. uri so meteorološke postaje zabeležile 18 stopinj Celzija v Ljubljani, Portorožu, Biljah pri Novi Gorici ter na Lisci, medtem ko je bilo na Kredarici 10 stopinj Celzija.


Dejavnosti na prostem omejite na jutro ali pozno popoldne. FOTO: Tatjana Splichal

Napoved za prihodnje dni

Jutri bo sprva ponekod zmerno oblačno, čez dan pa povečini sončno. Popoldne v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne. Izogibajte se torej fizičnemu naporu v najbolj vročih urah dneva in uživajte dovolj tekočine. Če je možno, si poiščite senco.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh