Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priljubljeni pisec Anselm Grün obhaja 70-letnico

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 01. 2015 / 07:41
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priljubljeni pisec Anselm Grün obhaja 70-letnico

Priljubljeni pisec Anselm Grün obhaja 70-letnico

Benediktinski pater z več kot 300 knjižnimi naslovi sodi med najbolj brane krščanske pisce.

Benediktinski pater in priljubljeni pisec Anselm Grün 14. januarja obhaja 70. rojstni dan. Redovnik iz Münsterschwarzacha z več kot 300 naslovi in skupno naklado v višini okoli 19 milijonov izdanih knjig sodi med najbolj brane krščanske avtorje. Poleg tega je iskan predavatelj in svetovalec vodstvenega osebja. Do oktobra 2013 je 36 let delal kot ekonom svoje opatije in je bil z več kot 300 sodelavci pristojen za gospodarska vprašanja v več kot 20 podjetjih, s čimer se v Nemčiji uvršča med ekonome z najdaljšim delovnim stažem.



P. Grün se je rodil v mestu Junkershausen v Nemčiji, otroška leta je preživel v Münchnu. Z 19 leti je vstopil v benediktinsko opatijo Münsterschwarzach pri Würzburgu, kjer živi še danes. Študij teologije je zaključil z doktoratom, poleg tega je študiral tudi podjetništvo.

V pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA je Grün dejal, da ga je prevzem gospodarske odgovornosti spravil v osebno krizo, saj si je v resnici želel postati teolog in duhovnik. »Toda kljub temu sem se spustil v to, sprejel nove obveznosti in iz vsega skupaj je nastalo veliko dobrega.« Pater je v obdobju gospodarske krize tudi javno priznal, da se je nekoliko uštel pri borznih poslih.



Svojih knjig, številne so prevedene tudi v slovenščino, p. Grün ne šteje več, je še povedal v omenjenem pogovoru. »Seveda opažam, da se tu in tam malce ponavljam. Toda založbe človeka kar prisilijo, da se loteva pisanja novih in novih knjig.« Obenem si zelo prizadeva, da bi značilno krščanske teme osvetlil z novega zornega kota in jih posredoval bralcem. »Zdi se mi, da sem v zadnjih knjigah vsakokrat pisal o novih temah, ki so se ljudi dotaknile.«

Kot potujoči predavatelj se je odločil, da ne bo več sprejemal toliko terminov izven samostana. »Včasih sem že imel občutek, da je vsega skupaj preveč. Da me ljudje že izrabljajo.« Ob začetku novega leta pa ugotavlja, da sploh ni preprosto reči »ne«. Svoje prepoznavne bele brade si tudi pri sedemdesetih letih ne bo obril. »To bi bila sprememba istovetnosti in nanjo bi se stežka privadil.«

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Pobrskajte po njegovih knjigah, ki so izšle pri založbi Družina!

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh