Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Primas Williams svari pred desničarskim ekstremizmom

Objava: 04. 03. 2009 / 09:14
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Primas Williams svari pred desničarskim ekstremizmom

Nadškof Rowan Williams, primas anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji, v obdobju gospodarske krize svari pred rastočo podporo skrajnodesničarskim organizacijam. Na srečanju Krščansko – muslimanskega foruma v Londonu je za britanski dnevnik Daily Telegraph povedal, da zaradi naraščajoče stopnje brezposelnosti in težav na nepremičninskem trgu družbi grozi vedno večja nestrpnost do tujcev in močnejši predsodki pred drugačnostjo.

Po besedah canterburyjskega nadškofa za to obstaja visoka stopnja tveganja, ‘ki bi ga morali poznati že iz zgodovine’. Nadškof Williams je že decembra svaril pred razmerami, podobnimi tistim pred začetkom svetovne gospodarske krize v tridesetih letih preteklega stoletja. Psihologi in sociologi pa so že dokazali medsebojno povezavo med gospodarsko stisko in političnim ekstremizmom.

Kot poseben opozorilni znak je nadškof Williams navedel nedavno izvolitev člana skrajnodesničarske Britanske nacionalne stranke v svet okrožja Sevenoaks v grofiji Kent. Primas je podprl odločitev generalne sinode iz meseca februarja (o tem smo poročali tudi na naši spletni strani), ki duhovnikom in verskim uslužbencem anglikanske Cerkve prepoveduje članstvo v Britanski nacionalni stranki.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh