Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Princ Charles in Camilla na nogometni tekmi ‘župniki proti imamom’

Objava: 30. 04. 2009 / 11:07
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Princ Charles in Camilla na nogometni tekmi ‘župniki proti imamom’

Na četrti nogometni tekmi ‘župniki proti imamom’ v Berlinu sta bila včeraj med gledalci tudi dva člana britanske kraljeve družine: princ Charles in njegova soproga vojvodinja Camilla sta po tekmi na stadionu Kreuzberger Katzbach kapetanoma obeh moštev izročila spominska pokala.

Pred 700 gledalci iz berlinskih šol, župnijskih skupnosti in mošej je britanski prestolonaslednik ‘duhovniškim žogobrcom’ čestital za ‘lepo igro’, rezultat tekme je bil 0:0. Charles in Camilla sta še danes na obisku v Berlinu in Brandenburgu.

Tekmo so, kot že v preteklih letih, priredili britansko veleposlaništvo v Nemčiji, Ekumenski svet Berlin-Brandenburg in društvo ‘Inssan’. Srečanje naj bi prispevalo k boljšemu razumevanju med verskimi skupnostmi, zgled pa naj bi bile podobne prireditve v Veliki Britaniji. V Berlinu so tovrstno tekmo prvič priredili leta 2006 pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva, deležna pa je bila mednarodne pozornosti.

Na ‘krščanski’ strani so letos brcali predstavniki evangeličanske, evangelikalske in sirske pravoslavne Cerkve, muslimanski duhovniki pa so prišli iz različnih mošej.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh