Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Princ Charles in papež o okoljevarstvenih problemih

Objava: 28. 04. 2009 / 07:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Princ Charles in papež o okoljevarstvenih problemih

Valižanski princ Charles in njegova žena Camilla, vojvodinja cornwallška, sta včeraj obiskala Vatikan, je sporočil Tiskovni urad Svetega sedeža. Osrednji temi pogovora med papežem Benediktom XVI. in britanskim prestolonaslednikom sta bili okoljevarstveni problemi in medverski dialog.

Britanski kraljevi par se je najprej sestal s papežem med 15-minutno avdienco, kasneje pa tudi z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem.

Pogovor med princem in papežem je prinesel priložnost za izmenjavo mnenj glede določenih vprašanj skupnega interesa, je še pisalo v sporočilu Tiskovnega urada, med drugim razvoja narodov, varstva okolja, in pomena medkulturnega in medverskega dialoga za zagotavljanje miru in pravičnosti v svetu.

Princ Charles se je s papežem Benediktom XVI. sestal prvič. V spremstvu prve žene, princese Diane, se je leta 1985 sestal z Janezom Pavlom II. Charles in Diana sta se kasneje ločila, leta 1997 pa je princesa Diana umrla v prometni nesreči.

Leta 2005 se je princ Charles poročil s svojo sedanjo ženo Camillo, poroko pa je zaradi pogreba papeža Janeza Pavla II. prestavil za teden dni.

V pogovoru z Benediktom XVI. je princ Charles Janeza Pavla II. označil kot ‘čudovitega moža, ki ga vsi izredno pogrešamo’.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh