Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pripadaj, išči in se odloči«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 16. 04. 2021 / 07:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2021 / 13:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Pripadaj, išči in se odloči«

»Pripadaj, išči in se odloči«

Teden molitve za duhovne poklice bo potekal od 18. do 25. aprila 2021.

»Naša zavzetost za nove duhovniške in redovniške poklice naj postane nalezljiva!« FOTO: Tatjana Splichal. Fotografija je arhivska.


V nedeljo, 18. aprila, bomo v Cerkvi v Sloveniji začeli obhajati Teden molitve za nove duhovne poklice, molili pa bomo tudi za svetost in stanovitnost duhovnikov.

Teden molitve, ki letos poteka pod geslom Pripadaj, išči in se odloči, se bo zaključil 25. aprila, na god evangelista Marka.

Pobudniki Tedna molitve nas vabijo, naj v prihajajočem tednu po naših družinah, župnijah in pri naših spletnih srečanjih zaživi molitve za duhovne poklice.

»Molimo in vabimo k molitvi, poživimo svojo poklicanost, pričujmo in vabimo k pričevanju življenja, poskrbimo za poglobljeno (čeprav zoom) katehezo ... Naša zavzetost za nove duhovniške, redovniške in misijonarske poklice naj postane nalezljiva!« je zapisala s. Štefka Klemen, voditeljica Centra za duhovne poklice.

Pri tem nam je lahko v pomoč knjižica, ki so jo za letošnji teden molitve pripravili v Nadškofiji Ljubljana, gradivo zanjo pa je zbral in uredil duhovnik Jure Ferlež.



Pripadaj, išči in se odloči

Geslo letošnjega tedna molitve za duhovne poklice je izziv za vse nas. Takole ga opisujejo na spletni strani Centra za duhovne poklice:

»Pripadaj« je klic odraslim, da bi v konkretni skupnosti gradili odnose, ki bodo ugodno okolje za rast duhovnih poklicev.

»Pripadaj« je klic mladim, da bi »vstali s kavča svojega udobja« in prestopili v krog pogumnih Jezusovih prijateljev, v krog mladih, ki se ne zadovoljijo s plehkim površinskim življenjem, temveč so pripravljeni sprejeti nase napore, da bi lahko zaslišali Njegov klic in nanj tudi pogumno odgovorili.

»Išči« je klic mladim, naj spoznavajo svoje bistvo, prejete darove, svoje meje – da bi spoznali Božji načrt za svoje življenje.

»Išči« je hkrati klic odraslim, da ne bi mirovali, temveč bi stalno iskali, kako pomagati mladim, da bi lažje prepoznali svojo poklicanost.

»Odloči se« je klic mladim, da svoje življenje izročijo v Božje roke, da ne odlašajo s svojo življenjsko odločitvijo, temveč da se pogumno podajo na pot razločevanja življenjske poklicanosti, naredijo dokončno odločitev in jo tudi uresničijo.

»Odloči se« je klic odraslim, da se ločijo od brezbrižnosti, mlačnosti, nezanimanja … ter se odločijo, da bodo soustvarjali skupnost, ki bo primeren prostor, v katerem bodo mladi lahko prepoznavali svojo osebno poklicanost in duhovni poklic.


»Išči« je klic mladim, da bi spoznali Božji načrt za svoje življenje. FOTO: Tatjana Splichal.

Duhovne poklice ustvarja župnijsko občestvo

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti, da je – poleg družin – prav župnijsko občestvo tisto, ki prebuja duhovne poklice. Zato mora biti župnijsko občestvo venomer živo in dejavno, mora biti občestvo, ki moli in kliče, in občestvo, ki je misijonsko, kot so zapisali na zgoraj omenjeni spletni strani.


Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh