Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: filmi in oddaje tedna (5.-12. januar)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 05. 01. 2024 / 10:34
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2024 / 10:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: filmi in oddaje tedna (5.-12. januar)
Celoten spored najdete v prilogi Naša družina. FOTO: Pexels

Priporočamo: filmi in oddaje tedna (5.-12. januar)

Izbor TV in radijskih oddaj ter filmov, ki bodo v prihodnjem tednu (6-12. januar) na sporedu slovenskih televizijskih in radijskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Verske skupnosti o prostovoljnem končanju življenja

Življenje išče pot

Radio Ognjišče, v petek, 5. 1., ob 9.20

Eden od temeljev vsake religije je morala oz. etika, ki jasno določa vrednote življenja. Morda ni dovolj poznano, a tudi islam prepoveduje aktivno končanje življenja, bo pojasnil mufti Nevzet Porić. V sredinem podkastu boste slišali stališči predstavnika judovske skupnosti Borisa Čerina-Levija in binkoštne skupnosti Daniela Grabarja, v ponedeljkovem pa škofa Andreja Sajeta.

V dolini tihi

50 skladb, ki so nas zapele

TV SLO 1, v petek, 5. 1., ob 17.55

Avtor besedila: Ljudska, priredila Lojze Slak in Niko Zlobko Avtor glasbe: Ljudska, priredila Lojze Slak in Niko Zlobko
Prizorišče oddaje bo postavljeno v tiho dolino. Pa danes - še poznamo take tihe doline in majhne vasice? Bi sploh spoznali žvrgoljenje slavčka, če bi ga zaslišali? Na časovnem traku in v infografiki bo prikazana glasbena pot Lojzeta Slaka in njegovega ansambla ter prikazan njegov vpliv na slovensko narodno zabavno glasbo.
Plesalca v tipični opravi bosta prikazala plesne korake valčka in polke, dveh najbolj prepoznavnih taktov narodno zabavne glasbe, kjer med utemeljitelje sodi tudi Ansambel Lojzeta Slaka.

Svetovni pokal v smučarskih skokih (M)

Prenos iz Bischofschofna

TV SLO 2, v soboto, 6. 1., ob 16.15

Letošnja novoletna turneja bo tudi za ljubitelje smučarskih skokov na sončni strani Alp prava paša za oči, saj se zdi, da so Slovenci ravno pravi čas ujeli odlično formo. Prvi adut trenerja Roberta Hrgote je Anže Lanišek, veliko pa lahko že tradicionalno pričakujemo tudi od domačinov Avstrijcev ter Nemcev. Prvi favorit za dvig zlatega orla je Stefan Kraft (Avstrija). Ne zamudite sklepnega dejanja novoletne turneje v Bischofshofnu.

Hauser - Christmas Special

Koncertni film

Exodus TV, v soboto, 6. 1., ob 20.25 

Stjepan Hauser je poklicno znan kot HAUSER, je hrvaški violončelist. Z njim ima Exodus Tv posebno pogodbo za predvajanje. Skozi božično zgodbo nas vodijo praznične melodije, ki so polne čustev. Naj mu Nebo povrne za ta čudoviti izbor pesmi, ki nam ogrejejo srce in so polne Duha. Resnično angelska glasba. Še ena mojstrovina. Uživajte v doživljanju in zaželeli si boste, da se ne bi nikoli končalo.

Hribovsko kmetijstvo

Kmetijska oddaja

Radio Ognjišče, v nedeljo, 7. 1., ob 11.00

V prvi oddaji novega leta bomo gostili Janeza Bejo, sicer člana UO Združenja hribovskih in gorskih kmetov Slovenije in se z njim pogovarjali o izzivih pa tudi težavah hribovskega kmetijstva. Kako doseči, da se bo več mladih odločilo za prevzem hribovskih kmetij, kaj je pravilno gospodarjenje z divjadjo, da omogočamo pomlajevanje gozdov, kaj prenamnožene zveri pomenijo za živinorejo ...

Mladi za mir, veseli v upanju

Obzorja duha

TV SLO 1, v nedeljo, 7. 1., ob 11.35

Več tisoč mladih se je na mednarodnem novoletnem srečanju v Ljubljani spraševalo, kako bodo gradili Evropo miru in sprejemanja različnosti. O tem so razmišljali pri katehezah in prosili za razsvetljenje pri taizejskih molitvah v dvorani Stožice. Zadnji dan so preživeli po družinah in so navdušeni z upanjem podali domov. Na kakšen način bodo v novem letu gradili strpno in miroljubno družbo? Kako jim bodo prebujali upanje in veselje z različnimi programi s programi v Katoliški cerkvi? Oglejte si reportažo iz novoletnega evropskega taizejskega srečanja in prisluhnite mladim.

Na pravoslavni božič – s starimi srbskimi božičnimi napevi

Musica sacra

Radio Ars, v nedeljo, 7. 1., ob 9.25

Hristos se rodi je naslov zgoščenke s posnetki, ki so nastali v dveh srbskih cerkvah - v tako imenovani Kraljevi cerkvi sv. Joahima in Ane v samostanu Studenica in v cerkvi sv. Petra v Beogradu. Tako ljudske kot liturgične speve boste slišali v izvedbi Pevske družine Rukovet, s pevskimi solisti.


Analiza pa taka (Analyze This)

Ameriški film, 1999

KANAL A, v četrtek, 4. 1., ob 20.00 

Režija: Harold Ramis Igrajo: Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Chazz Palminteri

Psihiater Ben Sobel ima kar nekaj težav. Njegov sin vohuni za njegovimi pacienti in starši se nočejo udeležiti njegove bližajoče se poroke. Paul Vitti je novopečeni mafijski boter, ki se prav tako sooča z vrsto težav. Mučijo ga napadi tesnobe, ne more spati, ob ženi in otrocih se ne zna sprostiti in tudi ljubice si ne želi več. Povrhu vsega ni sposoben ubiti človeka, kaj šele, da bi bil sposoben voditi mafijske posle. Nekega dne se Ben ponesreči zaleti v avto Paulovega telesnega stražarja. Malo zatem se Paul prikaže v Benovi ordinaciji ter od njega zahteva, da ga pozdravi. In to takoj! A le kako naj Ben pomaga človeku, ki svoje težave ponavadi rešuje z orožjem?

Tin Vodopivec - Peti element

KANAL A, v petek, 5. 1., ob 10.10

Peti element je peti šov stand-up komedije Tina Vodopivca. Predstava nadaljuje dinamično in drznejšo pot iskrenosti, osebnih doživetij in drugačnih pogledov na svet, nov šov pa dodaja tudi več interakcije z občinstvom. Zakaj “peti element”? Ogenj, voda, zemlja in zrak so štirje naravni elementi. Peti element pa lahko predstavlja tista posebna energija, ki nastane v dvorani - med publiko in nastopajočim. Tisto nekaj, kar lahko doživimo le v živo in ne na kavču doma. Povezava z občinstvom je bila tokrat še bolj tesna, saj so gledalci lahko Tinu pošiljali SMSe na posebno številko, najbolj zanimiva sporočila pa je potem v predstavi tudi pokomentiral.

Vojna z dedkom (War with Grandpa)

Ameriški film, 2020

POP TV, v nedeljo, 7. 1., ob 16.50

Režija: Tim Hill Igrajo: Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle, Oakes Fegley, Jane Seymour

Vojna z dedkom je komedija, v kateri igralec Robert De Niro v vlogi dedka bije bitko s svojim vnukom za prosto sobo v družinski hiši. Osnovnošolec Peter je navdušen, ko izve, da bo njegov dedek Ed prišel živet v družinsko hišo. Ko pa se dedek preseli v njegovo sobo, sam pa mora na grozljivo podstrešje, mu ne preostane drugega, kot da dedku napove vojno, da svojo sobo dobi nazaj. S pomočjo prijateljev se Peter domisli neverjetnih načrtov, kako bi dedka prisilil, da mu sobo enostavno preda. A dedek je bolj žilav, kot je videti. Med njima se začne prava generacijska vojna, ki ima dramatične posledice.

Figova skladba (Falling for Figaro)

Koprodukcijski film, 2020

TV SLO 1, v nedeljo, 7. 1., ob 15.00

Režija: Ben Lewin Igrajo: Danielle MacDonald, Joanna Lumley, Hugh Skinner, Gary Lewis

Romantična komedija o opernem petju v Škotskem višavju. Uspešna mlada podjetnica Millie na lepem da odpoved v službi, konča dolgoletno zvezo in se posveti uresničevanju sanj, da bi postala operna pevka. Odpravi se v oddaljeno Škotsko višavje, kjer izbrane učence uči legendarna – in zelo ekscentrična – operna diva. Millie se z vso dušo posveti petju in začne vaditi za operno tekmovanje, toda kmalu odkrije, da ni edina prizadevna učenka naokoli. Spozna škotskega mladeniča Maxa, ki je na začetku njen tekmec, postopoma pa se med njima razvijejo ljubezenska čustva. A Millie se ustraši, da bo romanca ogrozila njen umetniški razvoj.

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh