Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: izbor radijskih in TV oddaj tedna (30. oktobra -6. oktobra)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 29. 09. 2023 / 10:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2023 / 12:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: izbor radijskih in TV oddaj tedna (30. oktobra -6. oktobra)
FOTO: Pexels

Priporočamo: izbor radijskih in TV oddaj tedna (30. oktobra -6. oktobra)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 30. septembra, do petka, 6 oktobra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Redni javni konzistorij za postavitev novih kardinalov

V živo iz Vatikana

Exodus TV v soboto, 30. 9., ob 10.00 

Spremljali bomo papeža Frančiška, ki bo 30. septembra imenoval 21 novih kardinalov. Kardinalske insignije bodo iz njegovih rok prejeli na javnem konzistoriju. Med novimi kardinali jih je največ, kar osem, iz Evrope. Isti večer bo tudi prenos ekumenskega molitvenega bdenja pod vodstvom Skupnost Taize.

Zdrav pristop do orodij sodobne tehnologije

Za življenje 

Radio Ognjišče v soboto, 30. 9., ob 11.00 

Miha Kramli je terapevt in vodja prve ter edine Klinike za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti pri nas. Ne gre za preganjanje, pravi, saj je sodobna tehnologija marsikje v veliko pomoč. Naučiti se je treba dobrih delovnih navad v upravljanju s telefoni, računalniki in ostalimi sodobnimi napravami.

Leon Kernel, prejemnik Slomškovega priznanja

Naš gost 

Radio Ognjišče v soboto, 30. 9., ob 17.00

Malo je takšnih, ki strastno povezujejo dve tako široki področji, kot sta glasba in gozdarstvo. Letošnji prejemnik Slomškovega priznanja Leon Kernel to počne že dolgo časa. Njegova inovativna diploma ob zaključku študija gozdarstva iz leta 1982 nosi naslov: Gozd – glasba. Najprej se je zaposlil v Glasbeni šoli Postojna, kjer je 16 let poučeval klavir in glasbeno teorijo. Sodeloval je v velikih slovenskih glasbenih projektih, vodil več pevskih zborov, s katerimi so dosegali tudi vidnejše glasbene uspehe. Leta 1996 je začel poučevati strokovne predmete na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna, na višji strokovni šoli v Postojni v smeri gozdar lovec pa je predavatelj gojenja gozdov in trajnostnega razvoja. Z ženo vodita del priprave na krščanski zakon v postojnski dekaniji. Ko je bil v letu 2018 njegov sin Blaž posvečen za duhovnika, je zložil pete mašne dele za njegovo novo mašo. Od tedaj naprej se posveča tudi skladanju vokalnih in vokalno-instrumentalnih skladb za bogoslužje.

Misijonarka s. Urša Marinčič

Sledi večnosti

Radio Prvi v soboto, 30. 9., ob 19.00 

V mesecu, ko Slovenska karitas prek dobrodelnih akcij Za srce Afrike, Z delom do dostojnega življenja in Kupim kozo, zbira pomoč za revne v Afriki, bomo v oddaji Sledi večnosti predstavili redovnico sestro Urško Marinčič. Ta na jugu Ugande kot misijonarka tudi s pomočjo darov iz Slovenije pomaga revnim prebivalcem v okolici misijona.

Svobodna odločitev

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 1. 10., ob 11.25

V Marseillu, v Franciji, je od 17. do 24. septembra potekalo medversko srečanje. Prvo srečanje škofov sredozemskih držav je bilo na pobudo italijanske škofovske konference leta 2020 v Bariju. Lani so se v Firencah predstavnikom 60 Cerkva pridružili župani sredozemskih držav. Letos pa so predstavniki različnih religij o političnih, ekonomskih in okoljskih izzivih razpravljali z mladimi. Spraševali so se o vlogi, ki jo imajo v procesu sprave, pri graditvi miru. Iskali so rešitve za naraščajoče število beguncev in migrantov, za katere je Sredozemsko morje postalo pokopališče. Ob koncu se je udeležencem pridružil še papež Frančišek. Za 24. september, svetovni dan migrantov in beguncev, je napisal poslanico z naslovom »Svobodna odločitev, preseliti se ali ostati«.

Glasbeni večer: Med zemljo in nebom

W. A. Mozart, Maša v c-molu

TV Slo 1 v ponedeljek, 2. 10., ob 23.15

Koncert, naslovljen Med zemljo in nebom, predstavlja delo Wolfganga Amadeusa Mozarta, ki nas s svojo glasbo dviguje do neslutenih višav. Veliko mašo v c-molu je skladatelj komponiral po selitvi na Dunaj in poroki s Konstanco Weber. Prva izvedba je bila v Salzburgu, kjer je zahtevno sopransko vlogo pela njegova soproga. Tokrat se v vlogi sopranistke predstavlja operna pevka, solistka Nina Dominko. Poleg nje v solističnih vlogah nastopajo mezzosopranistka Nuška Drašček, tenorist Martin Sušnik in baritonist Domen Križaj. Zbor in Orkester Slovenske filharmonije vodi gostujoči estonski dirigent Risto Joost.

Phil Bosmans – misli iz knjige »Živi vsak dan«

Sol in luč

Radio Ognjišče v torek, 3. 10., ob 17.00

Jesen nam v čudovitih barvah skuša narisati nasmeh na obraz in nas navdati z občudovanjem. Stavek je navdihnila misel Phila Bosmansa, katerega misli bomo prebrali v tokratni oddaji. Med drugim tudi: »Cvetje mi je govorilo zadnjo pomlad: »Le kaj delajo ljudje? Izdelujejo orožje in sejejo smrt.«

Nalaganje
Nazaj na vrh