Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (10.-16. junij)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 09. 06. 2023 / 13:44
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2023 / 13:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (10.-16. junij)
Vsako jutro se na Radiu Ognjišče lahko priključite molitvi za domovino. FOTO: Tatjana Splichal

Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (10.-16. junij)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 10. junija, do petka, 16. junija. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Rožni venec za domovino

Molitev

Radio Ognjišče vsako jutro ob 5.00

Tudi letos bomo v devetdnevnici posta in molitve za domovino, ki bo potekala pred dnevom državnosti, vsako jutro od 16. do 24. junija v kapeli Radia Ognjišče molili za naš skupen dom. Letošnja molitev poteka pod geslom »Jaz sem z vami«, vodili pa jo bodo škofje ljubljanske nadškofije ter redovni predstojniki.

Slovenska Karitas s pomočjo donatorjev pomaga na več kriznih območjih

Sledi večnosti

Radio Slovenija Prvi v soboto, 10. junija, ob 19.00

Pomoč prizadetim v zadnjem uničujočem potresu v Turčiji in Siriji, organizacija počitnic ukrajinskim otrokom, ki vojno preživljajo v domovini, različne oblike pomoči ljudem v Libanonu in Južnem Sudanu. To je le nekaj mednarodnih projektov, s katerimi se ukvarjajo pri Slovenski karitas. Te bo v oddaji Sledi večnosti predstavila vodja mednarodne pomoči pri Slovenski karitas Jana Lampe. Oddajo pripravlja Nataša Lang.

Aleksi Jercog

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 10. junija, ob 17.00

Tokrat bomo gostili glasbenika, publicista in glasbenega urednika hkrati. Aleksi Jercog je zamejski Slovenec, čigar delo poznajo poslušalci Radia Trst A, slovenskega programa RAI ter mnogi ljubitelji glasbe bratov Avsenik. Avtor štirih knjig in dokumentarnega filma o Avsenikih je uredil knjižni katalog Avsenikove glasbe, po naročilu Mladinske knjige pa napisal tudi biografijo Slavka Avsenika, knjigo Življenje za glasbo, ki je izšla leta 2017. Njegova obsežna študija o zgodovini harmonike, je bila objavljeno v Italiji in je postala učbenik za izpit splošne kulture harmonike na italijanskih konservatorijih. Med drugim pripravlja in vodi priljubljeno oddajo o narodnozabavni glasbi in javne radijske koncerte. Kot izvrsten harmonikar je igral pri različnih zamejskih ansamblih, leta 2019 pa je okrog sebe zbral nekatere izmed najboljših narodnozabavnih glasbenikov s Krasa in širše okolice. Za leto, v katerem praznujemo 70 let Avsenikove glasbe, je gotovo pravi sogovornik.

Ob novem prevodu Božje liturgije v slovenščino

Musica sacra

Radio Ars v nedlejo, 11. Junija, ob 9.25

Božjo liturgijo v svojih dveh oblikah, sv. Janeza Zlatoustega in sv. Bazilija Vélikega, pri nas srečamo pri liturgiji pravoslavne in grško-katoliške Cerkve. Namen prevoda v slovenščino je predvsem ekumenski, na podlagi rutenske različice pa obsega tri publikacije, z naslovi: Služebnik kot liturgična knjiga za duhovnike, Božja liturgija kot poljudna izdaja za ljudstvo in Odpevi za pevce kot notirana izdaja za štiriglasni zbor in solista. S p. Janom Dominkom Bogatajem se je pogovarjala Polona Gantar.

Sveta maša iz župnije Boštanj

Neposredni prenos

Radio Ars v nedeljo, 11. junija, ob 10.00

Prenos sv. maše iz župnije Boštanj. Mašo bo daroval župnik Andrej Golčnik.

Nadškof Vovk

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 11. Junija, ob 11.35 

»Pred brezjansko Marijo sem izrekel, naj se zgodi volja Božja in volja Cerkve!« Tako je ob imenovanju za ljubljanskega nadškofa zapisal Anton Vovk. Ni se zavedal, kaj mu bo prineslo viharno obdobje slovenske zgodovine in Cerkve. Ob 60. obletnici njegove smrti in 100. obletnici duhovniškega posvečenja so v njegovi rojstni župniji pripravili Vovkove dneve. Med 19. majem in 18. junijem nam z vrsto dogodkov odkrivajo varuha slovenskega naroda in mučenca za vero.

100-letnica rojstva pomožnega škofa Vekoslava Grmiča

Sedmi dan

Radio Ars v nedeljo, 11. junija, 19.00 

Prejšnjo nedeljo je minilo sto let od rojstva mariborskega pomožnega škofa dr. Vekoslava Grmiča, ki je s svojim angažmajem močno zaznamoval sociokulturno podobo verskega življenja pri nas v drugi polovici prejšnjega stoletja. O njem bodo spregovorili nekateri njegovi sopotniki in sodobniki.

Se bo v šolstvu ponovila zdravstvena kadrovska kriza?

Pogovor o ...

Radio Ognjišče v sredo, 14. junija, ob 17.00

Tik pred koncem šolskega leta bomo govorili o šolski reformi, nasilju in prehrani v šolah. Dotaknili pa se bomo tudi napovedi kadrovske krize v šolstvu. Po grobi oceni v Sloveniji v osnovnih šolah manjka od 3500 do 4000 učiteljev. Zato bomo v studio povabili predstavnike ministrstva ter sogovornike z osnovnih in srednjih šol.

Nalaganje
Nazaj na vrh