Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (6.-12. maj)

Za vas piše:
Kristina Knez
Objava: 05. 05. 2023 / 11:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2023 / 11:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (6.-12. maj)
Kapucin br. Janez. in njegovi prijatelji Renato, Timotej in Leopold v oddaji za otroke na TV Exodus. FOTO: TV Exodus

Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (6.-12. maj)

Radijske in televizijske oddaje z versko in duhovno vsebino, ki jim boste lahko prisluhnili oz. si jih ogledali v tednu od sobote, 6., do petka, 12. maja. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Preplet realnega sveta in sveta bajeslovnih bitij

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 6. maja, ob 17.00

Marija Cvetek je pisateljica, etnologinja, pedagoginja in publicistka. Prevzeta je z bohinjsko materialno in duhovno dediščino. Diplomirala je iz slovenščine in primerjalne književnosti, bila učiteljica, kasneje bibliotekarka slavističnega in slovenističnega oddelka Filozofske fakultete v Ljubljani. Je avtorica literarnih del in številnih razprav s področja ljudskega pripovedništva, rada sodeluje na prireditvah, kjer ima možnost predstaviti svet, ki ga raziskuje.

Marija Cvetek. 

Že v ranem otroštvu je poslušala deda, ki je poznal veliko zgodb in z njimi razveseljeval otroke. Navzela se je njegovega navdušenja in z leti so se začele rojevati knjige, nekatere zapisane kar v narečju. Njeno zadnje delo, ki je nastalo v lanskem letu, nosi naslov Vila Perunika. Pravljica za velike in male v bralcu spodbuja zavedanje, kako zelo je človek odvisen od narave in kako zelo pomembno je znati prisluhniti naravi. Glavna »oseba« je perunika, ki raste med skalami, na meliščih, traviščih in v svetlih gozdovih. Njej bo tudi posvečen prvi izlet v okviru letošnjega 17. Mednarodnega festivala alpskega cvetja, ki bo v Bohinju potekal med 19. majem in 4. junijem. Prisluhnite pogovoru, ki ga pripravlja Slavi Košir.

Krščanstvo kot vera dejavne ljubezni

Sledi večnosti

Radio Slovenija 1 v soboto, 6. maja, ob 19.00

Novo duhovno rojstvo je za marsikoga aktivno prebujenje dejavnega krščanstva. V pogovoru sodelujeta brat in sestra Boštjan in Andreja Šurla iz Novega Mesta. Njun duhovni pristan je protestantski Evangelijski krščanski center v dolenjski prestolnici. Vera je predvsem služenje in pričevanje, rada poudarjata. Avtor oddaje je Tone Petelinšek.

V čem naj se postimo – izzivi za Katoliško cerkev 

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 7. maja, ob 11.25

Ali bo Cerkev sposobna iziti iz krize? O tem z enem najbolj prepoznavnih teologov v našem prostoru, dr. Tončiju Matulićem.

Katoliška Cerkev je vstopila novo obdobje sinode o sinodalnosti na temo Razširi prostor svojega šotora. Kako bodo papež, škofje, duhovniki in laiki v prihodnje kot eno Božje ljudstvo skupaj odšli na obrobje? Priče smo verskim, moralnim in okoljskim spremembam dobe. Ali bo Cerkev sposobna iziti iz krize? O tem pa v oddaji z enem najbolj prepoznavnih teologov v našem prostoru, dr. Tončijem Matulićem.

Prebivalcem Sirije in Turčije prek pomoči po potresu prinašamo upanje za prihodnost. Še vedno so odvisni od tuje pomoči.

Kaj se dogaja po ruski agresiji v Ukrajini?

Spoznanje več, predsodek manj

Radio Ognjišče v ponedeljek, 6. maja, ob 17.00

"Ruska politika ima od 24. februarja 2022 temeljno težavo, da ji je težko karkoli verjeti, glede na to, da je še teden dni pred začetkom totalne agresije na Ukrajino zagotavljala, da do tega ne bo prišlo.” Politični analitik dr. Aleš Maver bo orisal aktualno dogajanje in odzive iz Evrope in sveta, komentirali pa bomo tudi nekatera domača dogajanja.

Aleš Maver.

Opravila na vrtu v mesecu maju

Svetovalnica

Radio Ognjišče v sredo, 10. maja, ob 8.00

Vstopili smo v mesec maj. Narava zdaj že dobiva svojo bogato podobo. Smo na vrtu že posadili fižol? Kako je s sadikami paradižnika in paprike? Kdaj jih bomo presadili na prosto? To je le nekaj vprašanj, ki jih bomo zastavili naši sogovornici, Fanči Perdih, vodji prve ekološke semenarske hiše v Sloveniji, Amarant. K sodelovanju z vprašanji bomo povabili tudi vas.

Brat kapucin Janez: Izgubljena ovca

Otroška serija

TV Exodus v četrtek , 12. maja, ob 12.00 in vsako soboto in nedeljo zjutraj ob 07:30

Brat Kapucin Janez svoje prijatelje Renato, Timoteja in Leopolda uči o različnih svetopisemskih prilikah in življenju svetnikov z animiranimi zgodbami in pesmimi.

To edinstveno serijo je Exodus TV sinhronizirala na simpatičen način, da je tako dostopna najmlajšim. Lepo povabljeni k ogledu, še posebej otroci!

Nalaganje
Nazaj na vrh