Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravljen misal za papežev obisk

Objava: 15. 07. 2010 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pripravljen misal za papežev obisk

Papežev obisk v Veliki Britaniji se približuje, še vedno pa niso dokončno izdelane podrobnosti njegovega potovalnega načrta.

Obisk svetega očeta v Veliki Britaniji se približuje z nezadržno hitrostjo, še vedno pa niso dokončno izdelane podrobnosti njegovega potovalnega načrta. Papežev ceremonjer, msgr. Guido Marini, je minuli teden obiskal Veliko Britanijo, da bi dokončno izdelal določene liturgične vidike obiska in pripravil vsebino misala, ki ga bodo uporabljali ob tej priložnosti.

Sveti oče bo na Otok odpotoval čez dva meseca, msgr. Martini pa je pred tem obiskal vsa prizorišča, kjer naj bi papež septembra maševal, so sporočili s Škofovske konference Anglije in Walesa. V pogovoru s predstavniki škofovske konference je msgr. Andrew Summersgill, koordinator za pripravo papeževega obiska, povedal, da je msgr. Marini s tremi pomočniki minuli teden v Veliki Britaniji preživel štiri dni in osebno obiskal vsa prizorišča s papeževega potovalnega načrta ter dokončno pripravil besedila, ki bodo med obiskom vključena v misal.

Na delovnem obisku so msgr. Marinija spremljali p. Paul Conroy, koordinator papeževega postanka na Škotskem, in msgr. Philip Moger, ki bo v času celotnega obiska skrbel za liturgijo. Skupina je obiskala Glasgow, kjer bo papež daroval sveto mašo na prostem; London, kjer bo papež vodil molitveno vigilijo v Hyde Parku, daroval sveto mašo v westminstrski katedrali in vodil molitev na ekumenskem srečanju v westminstrski opatiji; ter Birmingham, kjer bo sveti oče v Cofton Parku za blaženega razglasil kardinala Johna Henryja Newmana.

Msgr. Summersgill je še povedal, da so med obiskom minuli teden dokončno oblikovali besedila, ki bodo vključena v misal, o njih pa je tekla dolga razprava zadnjih nekaj mesecev. Zdaj, ko so besedila pripravljena, bodo v Rimu izdali uradni misal obiska v Veliki Britaniji, prireditelji pa bodo izdali molitvenik, ki bo na voljo ob obisku svetega očeta na Otoku.

Na fotografiji: msgr. Guido Marini in logotip papeževega obiska v Veliki Britaniji

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh