Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priseljenci v Izraelu »popravljajo« podobo kristjanov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 12. 2013 / 17:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priseljenci v Izraelu »popravljajo« podobo kristjanov

Priseljenci v Izraelu »popravljajo« podobo kristjanov

Po besedah jezuita p. Neuhausa v Izraelu trenutno živi 200.000 priseljenih delavcev, večinoma kristjanov.

Cerkve v Sveti deželi so po besedah jeruzalemskega patriarhalnega vikarja p. Davida Neuhausa krščanskim priseljencem dolgo časa posvečale premalo pozornosti. Ti priseljenci bi lahko pripomogli k temu, da bi v judovskem svetu ustvarili novo podobo krščanstva, je v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA pojasnil jezuit, ki prihaja iz Južnoafriške republike, odgovoren pa je za hebrejsko govoreče katoličane v Izraelu.

Po navedbah p. Neuhausa v Izraelu trenutno živi 200.000 priseljenih delavcev in 55.000 iskalcev azila. Večina izmed njih je kristjanov. Število kristjanov domačinov v Izraelu je okoli 160.000.

Krščanski priseljenci bi lahko živeli brez obremenitev. Ne povezujejo jih ne z negativnimi asociacijami evropskega krščanstva, kot je denimo holokavst, ne z negativno podobo arabskih kristjanov kot del sovražnega arabskega sveta. P. Neuhaus je na nedavni prireditvi Jeruzalemskega središča za judovsko-krščanske odnose predaval na temo »Delovni priseljenci v Izraelu in njihov religiozni svet«.

Poleg p. Neuhausa je na srečanju spregovorila tudi Galia Sabar, izvedenka za Afriko, ki živi in dela v Tel Avivu, tema njenega predavanja pa so bili problemi afriških priseljencev v Izraelu. Po navedbah Sabarjeve v Izraelu živi okoli 55.000 afriških priseljencev, izmed katerih jih 80 % prihaja iz Eritreje, 15 % pa iz Sudana in Južnega Sudana.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh