Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pro Life Tour«: 360 kilometrov po Evropi za pravico do življenja

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 07. 2022 / 17:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2022 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Pro Life Tour«: 360 kilometrov po Evropi za pravico do življenja
Niti zdravje, niti starost, niti (ne)zaželenost ne morejo omejiti pravice do življenja, vključno s pravico do življenja nerojenih otrok. FOTO: Tatjana Splichal (Fotografija je simbolična.)

»Pro Life Tour«: 360 kilometrov po Evropi za pravico do življenja

Športno navdušeni podporniki življenja iz osrednje Evrope že tretje leto prirejajo kolesarski »Tour za življenje«, ki jih v letošnjem poletju vodi od nemškega mesta Passau do slovaške prestolnice Bratislave.

Geslo letošnjega kolesarskega romanja je »360 kilometrov po Evropi za pravico do življenja«, start tega meje presegajočega znamenja v podporo neodtujljivi pravici do življenja pa je bil minuli konec tedna v omenjenem nemškem mestu ob Donavi, kot poroča avstrijski Kathpress. Tovrstna prireditev je na programu zadnja tri leta, nemška mladina pa se ob tem povezuje s svojimi vrstniki iz Avstrije, lansko leto Švice in letos Slovaške.

Udeleženci »Pro Life Tour« si prizadevajo za »pogovore iz oči v oči«.

»Akcija« se je začela že prvi dan: v mestu Passau so se morali udeleženci prireditve po skupnem bogoslužju, ki ga je obhajal tamkajšnji škof Stefan Oster, pri informacijski stojnici v starem mestnem jedru soočiti z »nasilnimi protesti zanikovalcev človekovih pravic«. Zaradi njihovega »sovražnega vedenja, napadov in motenj« je morala posredovati celo policija.

Udeleženci »Pro Life Tour« si prizadevajo za »pogovore iz oči v oči«: po navedbah organizacije »Mladi za življenje« so se o podpori življenju od spočetja do naravne smrti pogovarjali s številnimi mimoidočimi, med katerimi je bilo veliko najstnikov in mladih odraslih, ki so se prvič srečali s tematiko splava. Dialog so poskušali vzpostaviti tudi s protidemonstranti, vendar so naleteli na gluha ušesa in »nestrpnost«, kot je obžalovala glavna tajnica organizacije Gabriela Huber. Nujno potrebno je, »da se naša zahodna družba z ustrezno kritiko končno odzove na to vprašanje«. Po mnenju Huberjeve niti zdravje, niti starost, niti (ne)zaželenost ne morejo omejiti pravice do življenja, vključno s pravico do življenja nerojenih otrok.

»Mladi za življenje« se že več kot 30 let zavzemajo za večjo podporo ženskam in družinam v nosečnosti ter za zaščito življenja od spočetja do naravne smrti.

Nedavni dogodki v Združenih državah Amerike so znova sprožili razpravo o splavu, kar je po mnenju predstavnikov organizacije »Mladi za življenje« dobro, saj opozarja na 73 milijonov žensk, ki jih je splav prizadel, na njihove otroke in na okolje, v katerem živijo. Kolesarsko romanje »Pro Life Tour« naj bi ljudi opogumilo, da bi rekli »da« življenju: »Kajti z vsakim splavom umre majhen človek in vsak splav je eden preveč.«

»Mladi za življenje« se že več kot 30 let zavzemajo za večjo podporo ženskam in družinam v nosečnosti ter za zaščito življenja od spočetja do naravne smrti. Leta 1997 so v Avstriji priredili prvo »turnejo za življenje«. Odtlej se število mladih udeležencev pohoda oz. kolesarskega romanja vztrajno povečuje.

Kupi v trgovini

Razprodano
Novo upanje po splavu
Drugi priročniki
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh