Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Program papeževega obiska na Portugalskem že znan

Objava: 11. 12. 2009 / 09:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Program papeževega obiska na Portugalskem že znan

Sveti oče bo državo na zahodu Iberskega polotoka obiskal maja prihodnje leto

Papež Benedikt XVI. bo maja prihodnje leto obiskal Portugalsko. Tri postaje njegovega obiska, ki bo trajal od 11. do 14. maja, so portugalska prestolnica Lizbona, romarsko središče Fatima in drugo največje portugalsko mesto, Porto, katerega zgodovinsko mestno središče so pri UNESC-u razglasili za območje svetovne dediščine. Koordinator papeževega potovanja na Iberski polotok je portugalski pomožni škof Carlos Alberto de Pinho Moreira, ki je poudaril, da gre pri tem za ‘pastirsko potovanje in državniški obisk svetega očeta’. Zato organizatorji potovanja tesno sodelujejo tudi z uradom predsednika države.

Papež bo 11. maja prihodnje leto pripotoval v Lizbono, kjer bo daroval sveto mašo. Naslednji dan je predvideno srečanje svetega očeta s predstavniki kulture in znanosti v prostorih apostolske nunciature v Lizboni. Za tem se bo papež sestal s portugalskim predsednikom vlade Josejem Socratesem.

V Fatimi bo papež sodeloval pri slovesnostih ob obletnici Marijinih prikazovanj. 13. maja 1917 se je v strogi meščansko proti cerkveno nastrojeni Portugalski trem pastirčkom – Lucii dos Santos, Jacinti in Franciscu Martu – prikazala Marija in jim posredovala svoja sporočila.

Škof Moreira je še poudaril, da Cerkev na Portugalskem ‘z veseljem in upanjem’ pričakuje papežev obisk, ki sovpada tudi z deseto obletnico razglasitve pastirčkov Francisca in Jacinte za blažena ter s peto obletnico smrti sestre Lucie. V Lizboni naj bi bila v ospredje postavljena ‘svetost in evangelizacija’, v Fatimi ‘sodelovanje pri radosti vere’, v Portu pa bo papežev obisk v znamenju teme ‘Cerkev je misijon’.

Na fotografiji: Jacinta, Franceso in Lucija

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh