Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Omrežje T-2 odslej brez treh kanalov Planet TV

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 01. 2024 / 15:39
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2024 / 16:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Omrežje T-2 odslej brez treh kanalov Planet TV
Programi Planet TV niso več vidni na omrežju T-2. FOTO: zajem zaslona

Omrežje T-2 odslej brez treh kanalov Planet TV

Od srede, 3. januarja 2024, v programski shemi operaterja T-2 ni več programov Planet TV, Planet TV 2 in Planet Eva, kar je povzročilo oster odziv javnosti. Na Planet TV so zapisali, da jim je potekla pogodba o sodelovanju, za novo se zaenkrat še niso dogovorili, potekajo pa pogovori. Do dogovora bodo programi izključeni. Na dogajanje so se že javno odzvali tudi v T-2.

»Spoštovane gledalke in gledalci, obveščamo vas, da z današnjim dnem naši trije kanali – Planet, Planet 2 in Planet Eva – ne bodo več vidni na omrežju T-2. Trudimo se doseči nov dogovor, da bi naročniki T-2 še naprej lahko spremljali naš program. Hvala za zaupanje in potrpežljivost,« je v sredo sredi popoldneva prek družbenega omrežja obvestil Planet TV.

Cenzura na pohodu?

Informacija je sprožila precej žolčnih odzivov in slabe volje, mnogi so v potezi T-2 videli »ukaz o blokadi s samega političnega vrha« ali »vračaje udarca imperija zla/globoke države« ali »cenzuro na pohodu«, saj se je zgodila le malo po tem, ko je mesto novega odgovornega urednika informativnega programa Planet TV v začetku lanskega decembra prevzel Uroš Urbanija.

Moteča Planet 18 in Ura moči?

Pod Urbanijo, ki je bil pred tem direktor TV Slovenija in je na Planet TV nadomestil Mirka Mayerja, se je še okrepila odmevnost osrednje informativne oddaje Planet 18, s katero je po mnenju Tomaža Štiha – Libertarca televizijska hiša »našla svojo nišo, ljudem enostavno pove resnico«. V domači produkciji pa v javnosti močno odmeva tudi pogovorna oddaja Ura moči z Bojanom Požarjem. Sta oddaji postali preglasni in zato moteči?

Pojasnilo T-2

T-2 se je v sredo zvečer na žgočo potezo odzval s pojasnilom, da je »izklop posledica previsokega dviga cene s strani izdajatelja, ki bi posledično pomenila občutno podražitev storitev za naše naročnike«, zaradi česar je bil po lastnih besedah po neuspelih pogajanjih z medijsko hišo prisiljen s 3. januarjem 2024 spremeniti T-2 televizijsko programsko shemo.

Novih pogojev sodelovanja ne morejo sprejeti

»Ves čas smo verjeli v pravočasno sklenitev nove pogodbe, vendar je skušal Planet TV s svojim zahtevkom pomembno dvigniti cene in pogoje sodelovanja spremeniti do mere, ki je v T-2 ne moremo sprejeti. Pri pogajanjih z medijsko hišo in njenimi madžarskimi lastniki smo si kljub njihovim drugačnim izhodiščnim zahtevam prizadevali za uveljavitev realnih cen za retransmisijo njihovih programov,« so zapisali v družbi T-2.

Verjamejo v dogovor

Po lastnih besedah sicer podpirajo prihodnje razvojne in poslovne načrte Planet TV, ki izražajo ambicije po večji gledanosti programov, toda v razumnih in objektivno dogovorjenih okvirih ob realnih zmožnostih trga. Kot so še zapisali, v T-2 verjamejo, da bodo v nadaljevanju pogajanj dosegli dogovor, s katerim bi naročnikom tudi v prihodnje omogočili spremljanje vsebin Planet TV.

Kako naprej?

Kako naprej? Naročniki, ki se s spremembami ne strinjajo, imajo pravico v 60 dneh od prejema obvestila odstopiti od naročniške pogodbe brez plačila dodatnih stroškov, pri čemer pa morajo poravnati zapadle in neplačane obveznosti. Če se naročniki odločijo obdržati prejeto terminalsko opremo, so ob odstopu od naročniške pogodbe dolžni plačati tudi nadomestilo zanjo.

Nalaganje
Nazaj na vrh