Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prostovoljci Young Caritas pripravili dobrodelni koncert [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 09. 2021 / 18:00
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 15:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prostovoljci Young Caritas pripravili dobrodelni koncert [VIDEO]
Naselje Rakitna. FOTO: Andrej Praznik.

Prostovoljci Young Caritas pripravili dobrodelni koncert [VIDEO]

Dobrodelni koncert z naslovom »Koča, ki povezuje« je potekal 29. septembra v dvorani Matije Tomca na Škofijski klasični gimnaziji. Nastopili so Uroš in Tjaša, Gašper Rifelj, Nejc Trček, Tris, Fantje iz dveh bregov, Pulse, pesnik Primož Rogelj, ansambel LUN'CA, Žiga X Gombač in številni drugi izvajalci.

Koča na Rakitni je najnovejša možnost stične točke mladih prostovoljcev ter lokacija izvedbe različnih projektov v sklopu Young Caritas, kot so letovanja za socialno ogrožene, družabni dnevi in izobraževanja. Pilotno je bil v koči že izveden manjši projekt, a so ga bili odgovorni zaradi neustrezne opremljenosti in propadanja objekta primorani preoblikovati. Zbrana sredstva dobrodelnega koncerta bodo namenili obnovi objekta.

Koča je bila »zgrajena leta 1964 in je pretežno lesene gradnje in sovpada z okolico. Zaradi lesene gradnje in starosti ter daljše neuporabe je koča pričela s propadanjem, a smo prostovoljci Young Caritas ta propad začasno zaustavili in kočo naredili vsaj delno uporabno. Ker pa vsem prostovoljcem in sodelujočim pri Young Caritas koča na Rakitni veliko pomeni, si želimo prostor prenoviti in urediti tako, da bo lahko služil več namenom. Projekt obnovitve ima veliko podporo s strani prostovoljcev in vključenih v projekte Young Caritas. Gre za trajnostni projekt, s katerim želimo vzpostaviti prostor za izvajanje aktivnosti, dejavnosti in kvalitetno preživljanje prostega časa.« Tako so zapisali na uradni spletni strani. 

Več o možnostih darovanja si preberite na tej povezavi, darujete pa lahko tudi prek SMS sporočila Rakitna5 na 1919. 


Kupi v trgovini

Mladina
Čudo (mehka vezava)
Za mladino
18,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh