Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proti diktaturi hrupa

Za vas piše:
K. C.
Objava: 31. 05. 2019 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2019 / 10:44
Ustavi predvajanje Nalaganje

Proti diktaturi hrupa

Umaknite se iz hrupne okolice in v tišini in miru berite knjigo Moč tihote.
Pri založbi Družina je izšla knjiga Moč tihote: Proti diktaturi hrupa, v kateri prebiramo drugi globok pogovor afriškega kardinala, prefekta Kongregacije za bogoslužje, Roberta Saraha in esejista Nicolasa Diata (prvi je bil objavljen v knjigi Bog ali nič).

Tema tokratnega pogovora je sveta tihota, ki omogoča delovanje Božje milosti. Nastanek tega pronicljivega dela je spodbudila izkušnja bivanja v Veliki kartuziji, v zadnjem poglavju pa se sogovornikoma pridruži tudi p. Dizma, vrhovni predstojnik kartuzijanskega reda.

»Sarah nas uči molčanja – molčanja z Jezusom, uči nas prave notranje tihote, in prav s tem nam pomaga, da tudi Jezusovo besedo razumemo na novo« je v spremni besedi zapisal zaslužni papež Benedikt XVI. »Seveda skoraj nič ne govori o sebi, a tu in tam nam le dovoli pogledati v svoje notranje življenje.«

»Dnevi v tihoti, samoti in popolnem postu so bili velika pomoč. Bili so neverjetna milost, počasno očiščevanje, osebno srečanje z Bogom … Dnevi v tihoti, samoti in postu, ko se hraniš samo z Božjo besedo, človeku omogočajo, da usmeri svoje življenje k bistvenemu« (Moč tihote, misel št. 134).

Umaknite se iz hrupne okolice in v tišini in miru berite knjigo Moč tihote.


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh