Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva bogoslužna besedila za ordinariate nekdanjih anglikancev

Objava: 09. 07. 2012 / 10:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prva bogoslužna besedila za ordinariate nekdanjih anglikancev

Besedila so povzeta po klasičnem izročilu anglikanskih molitvenikov, vključujejo pa elemente anglikanske dediščine, zdaj v polni skupnosti s katoliško Cerkvijo.

Sveti sedež je odobril prva bogoslužna besedila, ki jih bodo uporabljali osebni ordinariati za nekdanje anglikanske vernike. Obrazec za pogrebe in obrazec za sklepanje zakonskih zvez bodo uporabljali na osebnem ordinariatu Naše Gospe iz Walsinghama v Veliki Britaniji, na osebnem ordinariatu Prestola svetega Petra v Združenih državah Amerike in Kanadi, ter na osebnem ordinariatu Naše Gospe Južnega Križa v Avstraliji.

Besedila so povzeta po klasičnem izročilu anglikanskih molitvenikov, vključujejo pa elemente anglikanske dediščine, zdaj v polni skupnosti s katoliško Cerkvijo. »S hvaležnostjo sprejemamo ta besedila, ki v katoliško bogoslužno življenje vnašajo nekaj naših najbolj priljubljenih in v spomin zapisanih obrazcev iz Splošnega anglikanskega molitvenika. Ta besedila so blagoslavljala in bila v uteho številnim rodovom angleško govorečih kristjanov, odslej pa jih bodo globoko cenili v skupnostih osebnih ordinariatov«, je dejal msgr. Jeffrey N. Steenson, ordinarij osebnega ordinariata Prestola svetega Petra v Združenih državah Amerike.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh