Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi katalog o vatikanski etnološki zbirki

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 11. 2012 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvi katalog o vatikanski etnološki zbirki

Od leta 1973 je zbirka na svojem današnjem mestu v kompleksu stavb Vatikanskih muzejev.

Prvič v zgodovini so izvedenci natančno popisali etnološko zbirko Vatikanskih muzejev. Direktor muzejev, Antonio Paolucci, je minuli teden v Vatikanu predstavil izčrpen katalog vseh predmetov misijonarsko-etnološkega muzeja.

Po grobi oceni razstavni eksponati te zbirke predstavljajo več kot polovico skupno 150.000 razstavljenih predmetov v Vatikanskih muzejih, je poročal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano'. Razstavljeni so predmeti od prazgodovinskih najdb iz Svete dežele do artefaktov praprebivalcev Nove Gvineje.

S pomočjo kataloga bo zdaj moč pokazati, da lepota papeških muzejev ni omejena zgolj na Sikstinsko kapelo in Laokoonovo skupino, pač pa da obsega kulture z vsega sveta in iz vseh zgodovinskih obdobij, je pojasnil Paolucci.

Misijonarsko-etnološki muzej je leta 1926 ustanovil papež Pij XI., do leta 1963 pa je imel svoj sedež v Lateranski palači. Pobuda za ustanovitev muzeja je svetovna misijonarska razstava, ki so jo pod papeževim okriljem leta 1925 priredili v Rimu. Škofije in zasebni zbiralci z vsega sveta so ob tej priložnosti v Rim prinesli svoje razstavne predmete. Od leta 1973 je muzej v svojih današnjih prostorih v Vatikanskih muzejih.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh