Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi Nikodemov večer: Pridite in poglejte

Za vas piše:
D. O.
Objava: 14. 11. 2012 / 15:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvi Nikodemov večer: Pridite in poglejte

Nikodemove večere v Ljubljani je v ponedeljek s predstavitvijo krovnega dokumenta pastoralnega načrta Pridite in poglejte odprl ljubljanski nadškof Stres.

Kot je zapisala Metka Kastelic iz UNIPAS-a, ki organizira Nikodemove večere, je gost prvega večera ljubljanski nadškof dr. Anton Stres v ponedeljek zvečer predstavil miselnost, ki stoji za krovnim dokumentom Slovenskega pastoralnega načrta Pridite in poglejte, njegov namen in vsebino.

Jedro večera se je vrtelo ob vprašanjih, ali obstaja v Cerkvi v Sloveniji in širši družbi pripravljenost, da ključne usmeritve dokumenta zaživijo, na kakšen način je ta dokument drugačen od predhodnih, kje so naše šibke točke, ali res odgovarja na vprašanja, kje smo in kam bi radi šli, si želimo sprememb v naši pastorali in kako ga bomo konkretno uresničevali.

Poudaril je tudi družbene okoliščine današnjega časa, med katerimi je ena najznačilnejših sekularizacija, izločanje vere iz javnega življenja: »Kakor apostol Pavel tudi mi vemo, komu smo verovali: Jezusu Kristusu, ki nam je razodel neskončno Božjo Ljubezen. Zato smo srečni in navdušeni, da smemo biti kristjani in si prizadevamo, da bi to srečo, to vero, upanje in ljubezen delili z mnogimi drugimi brati in sestrami.«

Video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HTG2gItanWs#!

V Mariboru, kjer so Nikodemovi večeri medversko obarvani in so jih poimenovali z naslovom Dotaknil se me je, so prav tako v ponedeljek zvečer gostili predstavnike Katoliške in Srbske pravoslavne cerkve ter Islamske skupnosti in Mednarodne skupnosti za zavest Krišne


Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh