Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvo mednarodno srečanje prirediteljev svetovnih mladinskih srečanj

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 01. 04. 2009 / 07:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvo mednarodno srečanje prirediteljev svetovnih mladinskih srečanj

Odgovorni za mladinsko pastoralo se bodo jutri sestali v Rimu, kjer bodo do nedelje razpravljali o svetovnih dnevih mladih. Gre za prvo mednarodno srečanje odgovornih za priprave največjih svetovnih mladinskih srečanj, na katerem se bodo zbrali tako pripravljalci 23. svetovnega dneva mladih, ki je od 15. do 20. julija lani potekal v avstralskem Sydneyu, kot tudi člani odbora za pripravo 26. svetovnega dneva mladih, ki bo od 16. do 20. avgusta leta 2011 potekal v Madridu.

Na srečanju, ki ga prireja Papeški svet za laike, bodo prisotni delegati iz 70 različnih držav in predstavniki 35 katoliških skupnosti, združenj in gibanj, skupaj približno 150 ljudi, ki delujejo na področju pastorale mladih.

V petek bodo udeležence med drugim nagovorili predsednik Papeškega sveta za laike kardinal Stanislaw Rylko ter sydneyski kardinal George Pell in škof Anthony Fisher, ki sta koordinirala svetovni dan mladih v Sydneyu. Sobota bo vsa posvečena pogovoru o 26. svetovnem dnevu mladih v Madridu, ko bodo španski prelati predstavili izzive in pričakovanja ob tem pomembnem dogodku. Delegati bodo v soboto prav tako lahko prisluhnili pričevanjem mladih Špancev.

V nedeljo bodo vsi udeleženci prisostvovali sveti maši, ki jo bo na Trgu svetega Petra daroval Sveti oče Benedikt XVI. Na cvetno nedeljo bo Cerkev obhajala tudi 24. svetovni dan mladih, katerega geslo je Svoje upanje smo postavili v živega Boga. Ob tej priložnosti bo tudi predaja križa in Marijine podobe svetovnega dneva mladih, ki ju bo iz rok mladega Avstralca prejel Španec.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh