Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Putinov skrivni krst

Objava: 12. 01. 2012 / 07:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Putinov skrivni krst

Mati je današnjega predsednika ruske vlade krstila skrivaj, brez očetove vednosti.

Predsednik ruske vlade Vladimir Putin je kot dojenček skrivaj prejel zakrament svetega krsta, proti volji svojega očeta. Mati ga je v starosti poldrugega meseca prinesla h krstu v cerkev Jezusove spremenitve v Sankt Petersburgu, v bližini katere je družina Putin tedaj stanovala. Po navedbah ruske vlade je zgodbo o svojem krstu razodel sam Putin, ko se je minuli konec tedna udeležil božičnega bogoslužja v omenjenem svetišču. Njegov oče je kot član komunistične partije zavračal vsakršno obliko vernosti.

Na predlog duhovnika naj bi dečka krstili za Mihaila, saj je bil krščen na pravoslavni praznik nadangela Mihaela. Mati pa je opozorila, da je v rojstnem listu že zapisano ime Vladimir, kot se je imenoval tudi dečkov oče.

Cerkev Jezusove spremenitve v Sankt Petersburgu od leta 1977 upravlja starejši brat današnjega moskovskega patriarha Kirila I. V njej so obhajali tudi žalni slovesnosti za Putinovima staršema. Kot je predsednik ruske vlade sam dejal, je s to cerkvijo tesno povezan. Putin velja za favorita bližajočih se marčevskih volitev za novega predsednika Rusije.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh