Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radio Ognjišče in SŠK sta si podala roke v molitvi za zdravje

Objava: 24. 11. 2021 / 18:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 18:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Radio Ognjišče in SŠK sta si podala roke v molitvi za zdravje
Pobudo so dali na Radiu Ognjišče. FOTO: Tatjana Splichal

Radio Ognjišče in SŠK sta si podala roke v molitvi za zdravje

Pobuda Radia Ognjišče za molitev za zdravje in konec epidemije je naletela tudi na posluh škofov, ki so jo na ponedeljkovi seji Slovenske škofovske konference (SŠK) podprli.

Tako bo 8. decembra 2021, na praznik Marije Brezmadežne, v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani ob 18.30 molitev rožnega venca in ob 19. uri sveta maša za zdravje in konec epidemije, somaševanje bo vodil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore. Sveto bogoslužje bo možno v neposrednem prenosu spremljati na Radiu Ognjišče.

Molitvena devetdnevnica s prošnjo za zdravje

Pred praznikom pa bo v radijski kapeli tudi molitvena devetdnevnica s prošnjo za zdravje. Škofje (skupaj z radijci) k molitvi vabijo vse vernike. Vsak dan od ponedeljka, 29. novembra, naprej bo ob 5. uri molitev rožnega venca z neposrednim radijskim prenosom, videoprenos molitve pa bo možno spremljati tudi prek spletne strani, facebook profila in YouTube kanala Radia Ognjišče.

O rasti poslušanosti Radia Ognjišče smo se TUKAJ pogovarjali z odgovornim urednikom Tadejem Sadarjem.

Kaj je bil povod?

»Kot po svetu se tudi v Sloveniji ponovno soočamo z visokimi dnevnimi številkami okuženih s covidom-19 in posledično s povsem zasedenimi bolnišničnimi kapacitetami in obremenjenostjo zdravstvenega osebja po vseh bolnišnicah. Vse to nas z dnevno visokimi številkami mrtvih navdaja s strahom in večjo skrbjo za naše zdravje in zdravje vseh državljanov,« je pojasnil direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

Molitev se bo povezala še s sklepom leta sv. Jožefa

»V takšni hudi preizkušnji moramo kristjani še bolj prepoznati potrebo po molitvi, ki dela čudeže. Zato smo dali na SŠK pobudo, da se skupaj z našimi pastirji povežemo v molitvi s prošnjo za zdravje in konec epidemije. Molitev se bo povezala še s sklepom leta sv. Jožefa, h kateremu bomo prav tako dvigali naše molitve in ga prosili za posredovanje v tej hudi uri,« je poudaril msgr. Trstenjak in glede molitvene devetdnevnice še dodal: »Naj bo zgodnja ura kot blagoslovljena žrtev, ki jo delamo iskreno iz ljubezni do Boga in naših bližnjih.«

Kupi v trgovini

Molitev, ki zdravi
Duhovna rast
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh