Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ragu in krofi

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 07. 02. 2024 / 08:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 08:18
Ragu in krofi
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Ragu in krofi

Krofi z luknjo 

1 kg moke

4 do 5 dag kvasa

1 dag soli

4 ½ dl mleka

6 jajc

6 dag sladkorja

2 žlici žganja

limonina lupinica

5 žlic kisle smetane

olje za cvrenje

vaniljev sladkor v prahu za posip

Kvas razmešaj v malce mlačnega mleka in mu dodaj žličko sladkorja. Ko vzhaja, ga vlij v presejano moko in zamešaj vanj še nekoliko moke. Nato naj še dobro vzhaja. Medtem žvrkljaj mlačno mleko, sladkor, rumenjake in sol, dodaj žganje in limonino lupinico, in ko je vse dobro spenjeno, še kislo smetano. Vse skupaj vlij v moko h kvasu, zamesi testo in ga prav dobro pregneti. Vzhajano testo rahlo razvaljaj na slaba 2 cm debelo in z obodcem izkroži krofe. Iz sredine izreži manjše kroge. Krofe položi dva prsta narazen na pomokan prtič, pokrij jih in postavi na topel prostor, kjer naj vzhajajo. V kozici segrej olje do 170 ℃ in polagaj vanj vzhajane krofe tako...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh