Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ratzingerjev študijski krožek bo še obiskoval Benedikta XVI.

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 05. 03. 2013 / 07:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ratzingerjev študijski krožek bo še obiskoval Benedikta XVI.

Koordinator p. Horn: kardinala Schönborn in Koch sta že potrdila svojo udeležbo.

Člani študijskega krožka Benedikta XVI. so izrazili upanje, da se bodo še naprej lahko sestajali z upokojenim papežem, je v pogovoru za radijsko postajo 'Kirchenradio' v Münchnu pojasnil tiskovni predstavnik krožka nekdanjih Ratzingerjevih študentov, p. Stephan Horn. Kot je poročala nemška katoliška agencija KNA, so nekdanji študentje tesno povezani s svojim profesorjem in Benedikt XVI. se z njimi vsako leto sestane z velikim veseljem.

Naslednje srečanje za letošnje leto je že v načrtu, je pojasnil p. Horn: »Upali smo, da bomo z njim lahko vsaj darovali sveto mašo, v Castel Gandolfu ali pa v Rimu.« Tudi kardinala Christoph Schönborn in Kurt Koch sta svojo udeležbo na srečanju že potrdila.

P. Horn, asistent Josepha Ratzingerja na univerzi v Regensburgu, sklepa, da se bo nekdanji papež tudi v pokoju še naprej ukvarjal s svojimi 'konjički':
»Gotovo ne bo šel plavati, kot bi to morda storil Janez Pavel II.«, je dejal Horn, »vedno pa se je rad sprehajal. Še naprej bo prebiral Sveto pismo, meditiral, molil in igral klavir.«

P. Horn polega tega pričakuje, da bo upokojeni papež še vedno tudi pisal, kajti to ga resnično sprošča. Njegova začeta okrožnica o veri bo v neki obliki tudi zaključena in predvidoma tudi objavljena, meni nekdanji Ratzingerjev asistent.

Leta 1977 so se pričela redna srečanja profesorja Josepha Ratzingerja z nekdanjimi študenti in te navade profesor Ratzinger ni opustil niti takrat, ko ga je kardinalski zbor leta 2005 izbral za naslednika Janeza Pavla II. Benedikt XVI. je v svoji letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu vsako leto leto okoli sebe zbral nekaj deset teologov, ki so pri njem opravljali doktorsko dizertacijo ali pa so bili njegovi asistenti.

Srečanja so vsakokrat potekala za zaprtimi vrati in so na nek način pomenila povratek v stare čase, ko se je Benedikt XVI. še gibal v akademskem okolju, razpravljal o znanstvenih temah, postavljal vprašanja in nanja odgovarjal. V preteklih letih so tako denimo razpravljali o Charlesu Darwinu in evoluciji, o islamu, ekumenizmu, drugem vatikanskem cerkvenem zboru in o novi evangelizaciji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh