Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ratzingerjev študijski krožek razpravljal tudi o ‘Mea culpa’ za leto 2017

Objava: 05. 09. 2012 / 09:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ratzingerjev študijski krožek razpravljal tudi o ‘Mea culpa’ za leto 2017

Tiskovni predstavnik krožka p. Stephan Otto Horn je v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil, da bi bilo spominsko leto reformacije ‘odličen trenutek za obojestransko priznanje krivde’.

Papež Benedikt XVI. in Ratzingerjev študijski krožek so na srečanju v Castel Gandolfu minuli konec tedna razpravljali tudi o vprašanju ekumenske ‘Mea culpa’ ob spominskem letu reformacije, kot je v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil tiskovni predstavnik krožka p. Stephan Otto Horn. Tokratnega srečanja študijskega krožka se je udeležil tudi predstavnik evangeličanske Cerkve, hamburški upokojeni škof Ulrich Wilckens.

“V pogovorih smo na poseben način obravnavali vprašanje, ali nam ne bi bilo v pomoč obojestransko priznanje krivde. To je tudi pomembna tema za papeža, ki jo včasih poimenuje kar ‘čiščenje spomina’. To pomeni, da bi morali o vseh bolečih nasprotjih na novo razmisliti in si jih ogledati tudi z drugih plati, priznati lastno krivdo in s te točke z novim pogledom in prenovljenim srcem zreti v preteklost”, je za Radio Vatikan povedal upokojeni profesor fundamentalne teologije na univerzi v mestu Passau.

Breme razkola ‘že več stoletij vdira v naša srca’ in s časom ni nič lažje, meni p. Horn: “To ni preprosto stvar preteklosti, to je sedanjost, in prizadevati si moramo, da jo presežemo.”

Spominsko leto reformacije 2017 bi bil ‘odličen trenutek za obojestransko priznanje krivde’, je dejal Stephan Horn. Ena izmed možnosti bi bila, ‘da si skozi vse leto vzamemo več dni in se spominjamo dogodkov, ki so ranili drugega’.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh