Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ratzingerjeva nagrada tokrat prvič nekatoličanu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 06. 2013 / 07:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ratzingerjeva nagrada tokrat prvič nekatoličanu

Ratzingerjeva nagrada tokrat prvič nekatoličanu

Letošnjo 'Nobelovo nagrado za teologijo' prejmeta britanski in nemški teolog, Richard A. Burridge in Christian Schaller.

Nagrado Vatikanske fundacije Josepha Ratzingerja za izjemne dosežke na področju teologije v letošnjem letu prejmeta dekan univerze King's College v Londonu, pastor tamkajšnje anglikanske skupnosti Richard A. Burridge, in namestnik direktorja Inštituta papeža Benedikta XVI. iz Regensburga, Christian Schaller, so minuli konec tedna na tiskovni konferenci sporočili iz Vatikana. Odličje, ki velja za 'Nobelovo nagrado za teologijo', podeljujejo od leta 2011, vrednost nagrade je 50.000 evrov, obema nagrajencema pa bo priznanje izročeno 26. oktobra letos v Rimu. Imeni nagrajencev je predstavil kardinal Camillo Ruini, predsednik znanstvenega odbora omenjene fundacije.

Richard A. Burridge, anglikanski duhovnik, je prvi nekatoličan, ki bo prejel omenjeno nagrado. 58-letni biblicist, izvedenec za Novo zavezo, je s svojimi zgodovinskimi in teološkimi študijami o Jezusovem vstajenju preko angleško govorečih meja ogromno prispeval k razlagi omenjenih svetopisemskih besedil, je zapisano v pojasnilu ob podelitvi nagrade. S svojim delom je posegel v samo osrčje teologije upokojenega papeža Benedikta XVI.

Laik Christian Schaller, docent dogmatične teologije, pa je bil do letošnjega leta teološki svetovalec nekdanjega regensburškega škofa in zdajšnjega prefekta Vatikanske kongregacije za nauk vere, nadškofa Gerharda Ludwiga Müllerja. 45-letni Schaller nagrado prejme zaradi svojega teološkega dela, pa tudi kot priznanje za zasluge pri izdaji zaenkrat sicer še ne v celoti zbranih del Josepha Ratzingerja, upokojenega papeža Benedikta XVI.

Obema nagrajencema bo nagrado izročil papež Frančišek.


Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine / Reuters



Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh