Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega ni ogrožena

Objava: 12. 03. 2010 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega ni ogrožena

Kardinal Dziwisz zanika kakršne koli težave v postopku

Krakovski nadškof kardinal Stanislaw Dziwisz zanika medijska poročila o težavah v postopku za razglasitev papeža Janeza Pavla II. za blaženega. Nekdanji papežev osebni tajnik je za poljsko katoliško agencijo izrazil svoje prepričanje, da bo do razglasitve zagotovo prišlo in po njegovih besedah bo postopek kmalu zaključen.

Kot je dejal kardinal Dziwisz, si papež Benedikt XVI. zelo prizadeva za razglasitev svojega predhodnika za blaženega. Kljub poročanju poljskih in italijanskih medijev o težavah v postopku, saj naj bi neka redovna sestra, ki je ozdravela po priprošnji poljskega papeža, ponovno zbolela, postopek nemoteno teče naprej. Če v tem primeru ni moč dokazati čudeža, je pojasnil kardinal, komisija pač začne preiskovati naslednji prijavljeni primer. To postopek zgolj malce podaljša, ne pa tudi ustavi ali celo ogrozi.

Kot so poročali mediji, naj bi bil pod vprašaj postavljen primer francoske redovnice s. Marie Simon-Pierre, ki je po prijavljenem poročilu sodeč na priprošnjo poljskega papeža premagala Parkinsonovo bolezen. Zdaj zdravniki ugotavljajo, da je morda šlo za simptome, podobne tej bolezni, ki so izginili po naravni poti. Zato so zdravniški izvedenci Kongregacije za zadeve svetnikov odvetnika v postopku, Slawomirja Oderja, prosili, naj v preiskavo predloži še kakšen drug primer izmed 251 dokumentiranih in prijavljenih čudežev, uslišanih na priprošnjo Janeza Pavla II.

Postopek za razglasitev poljskega papeža Janeza Pavla II. za blaženega se je začel junija 2005, dva meseca po njegovi smrti. V lanskem decembru je Benedikt XVI. svojemu predhodniku priznal 'junaške kreposti', zdaj pa je potreben še uslišan čudež na priprošnjo Božjega služabnika.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh