Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Razglasitev neodvisnosti Katalonije je kršitev ustavnega reda«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 22. 11. 2017 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Razglasitev neodvisnosti Katalonije je kršitev ustavnega reda«

Kardinal Perez: prekinitev odnosov ni zgolj politični spor.

Enostranska razglasitev neodvisnosti s strani Katalonije pomeni kršitev ustavnega reda, ki so ga Španci sprejeli pred štiridesetimi leti, je dejal predsednik Španske škofovske konference, kardinal Ricardo Blazquez Perez, na plenarnem zasedanju v Madridu.



Prekinitev odnosov je po njegovem prepričanju resna stvar, ki vznemirja skupno bivanje in gre veliko dlje od zgolj političnih sporov. Ustava je rezultat pristanka vseh, saj je bila splošna želja po spravi spremenjena v temeljno ureditev našega skupnega bivanja, je pojasnil kardinal Pérez in dodal, da ravno zato kršitev ustave povzroča zaskrbljenost med španskimi škofi.

Cerkev, ki je vedno dejavno sodelovala pri politični tranziciji, četudi pri tem ni bila vedno priznana, želi še naprej izpolnjevati svoje poslanstvo sprave in miru. Kardinal Perez je poudaril, da so škofje in duhovniki v službi cerkvenega občestva in torej tudi mirnega sobivanja državljanov. Ob koncu nagovora je izrazil podporo vnovični vzpostavitvi ustavnega reda, spoštovanju prava ter prizadevanju vseh, da bi bili družbeni, cerkveni in družinski odnosi obnovljeni s spoštovanjem svobode vseh, z vzajemnim zaupanjem in mirno slogo. Soobstoj različnosti je namreč mogoč tudi danes, je prepričan španski kardinal.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh