Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razpad družin Veliko Britanijo letno stane 41 milijard funtov

Objava: 09. 04. 2010 / 22:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razpad družin Veliko Britanijo letno stane 41 milijard funtov

Poročilo britanske Fundacije za odnose

Število ločitev in razpadov družin v zadnjih desetletjih strmo narašča. Posledice, ki jih ta ‘trend’ pušča na življenjih posameznikov, so še premalo raziskane. Še manj pa je v družbi govora in raziskav o posledicah, ki jih razpadi družin puščajo na družbi kot celoti - tudi na njeni ekonomiji. Le-to je pod drobnogled vzela britanska Fundacija za odnose in v svojem poročilu presenetljivo ugotovila, da razpadle družine samo Veliko Britanijo vsako leto stanejo enainštirideset milijard funtov, poročajo na spletni strani http://www.24kul.si/.

Fundacija za odnose je neodvisna britanska raziskovalna organizacija, ki si prizadeva za na vseh ravneh bolj povezano družbo. Februarja je izdala poročilo z naslovom ‘Računanje stroškov razpada družin’, v katerem je skušala ugotoviti, koliko njihovo državo stanejo množični razpadi družin. Seštevek je vseboval manjše davke in dodatke za starše samohranilce, povečane stroške zdravstvenega in socialnega varstva, stroške sodišč, policije in drugih pristojnih organov ter povečane stroške za izobraževanje. Skupni letni znesek je nanesel kar 41,67 milijarde angleških funtov (46,8 milijarde €) oz. 1350 funtov (1541 €) na prebivalca Velike Britanije.

‘Propad družin negativno vpliva na zdravje, premoženje in dobro počutje - na tri stvari, ki so ljudem najpomembnejše,’ so zapisali v poročilu. Slabše zdravje, finančno stanje in počutje pa predstavljajo dodaten pritisk na odnose partnerjev, kar ustvarja začaran krog.

Čeprav finančni stroški predstavljajo le majhen del vseh škodljivih in bolečih posledic razpadov družin, njihova ocena ponuja zanimiv, drugačen pogled na problematiko. Morda bo bolj kot drugi argumenti spodbudila zakonodajalce, da bi družino in partnerske odnose bolj podprli na vseh področjih. Za to se trudi tudi britanska Fundacija za odnose, ki je zakonodajalce v svojem poročilu pozvala, naj sprejemajo premišljene odločitve, s katerimi bodo državljanke in državljane spodbudili ter jim ponudili možnost in podporo pri sklepanju čim stabilnejših intimnih partnerskih razmerij.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh