Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razporočeni hodimo skupaj z vstalim Kristusom

Za vas piše:
K. C.
Objava: 08. 05. 2015 / 12:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razporočeni hodimo skupaj z vstalim Kristusom

Prvo škofijsko srečanje razporočenih bo v nedeljo, 9. maja, v Kosezah v Ljubljani, pripravlja pa ga Škofijski urad za družino.

Eno izmed najbolj perečih vprašanj na sinodi o družini je bilo gotovo vprašanje razporočenih (in ponovno civilno poročenih) parih. Prav njim bo posvečeno škofijsko srečanje z naslovom Razporočeni hodimo skupaj z vstalim Kristusom, ki ga v nedeljo 9. maja v Kosezah v Ljubljani prvič pripravlja Škofijski urad za družino. K razpravi so vabljeni tudi vsi pastoralni delavci za družino.


Fotografija je ilustrativna. Foto: Oton Naglost

»Kar je Bog združil, tega naj človek nikoli ne loči,« slišimo ob vsaki sklenitvi zakonske zveze, pa vendar se tudi kristjani civilno ločujejo in celo znova poročijo. »Ločeni in razporočeni so že desetletja del življenja naših katoliških občestev,« je dejal škof Andrej Glavan na lanski sinodi o družini. »Obenem pa so njihovi življenjski položaji velika priložnost za premislek naše dosedanje družinske pastorale in odnosa Cerkve do te vedno večje skupine vernikov.« Sicer so na sinodi spregovorili tudi o ničnosti zakonske zveze in poudarili, da je cerkveno zakonsko zvezo nemogoče prekiniti, saj je sklenjena pred Bogom. Težava pri razporočenih je tudi prejemanje obhajila.

Razporočeni se zato počutijo nekoliko odmaknjene, zato so se v župnijah začeli srečevati, tokrat pa je škofijski urad prvič organiziral dogodek, na katerem bodo osvetlili zakonsko zvezo, težave v njej in situacijo razporočenih parov.

O spremljanju razporočenih in sinodi o družini bo spregovoril p. Vili Lovše, ki vodi skupino SRCE za razporočene, nato pa bo prof. dr. Anton Štrukelj predstavil razmišljanje kardinala Christopha Schoenborna o programu za razporočene in znova civilno poročene. Sledil bo pogovor z udeleženci. Srećanje se bo končalo z opoldansko mašo, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh