Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava Umetniki za karitas v Rimu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 09. 2014 / 07:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razstava Umetniki za karitas v Rimu

V torek, 30 septembra, bo v Pallazzi della cancelleria v Rimu odprtje prodajne razstave likovnih del, ki so nastali na 20. mednarodni likovni koloniji na Sinjem vrhu nad Ajdovščino.

Dela so nastala na Sinjem vrhu. Foto: Tatjana Ličen.

V torek, 30 septembra, bo v Pallazzi della cancelleria v Rimu odprtje prodajne razstave likovnih del, ki so nastali na 20. mednarodni likovni koloniji na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Razstavo bo odprla veleposlanica RS pri Svetem sedežu, njena ekselenca, Maja Marija Lovrenčič Svetek. Projekt Umetniki za karitas bo predstavila Jožica Ličen, umetnike pa Anamarija Stibilj Ličen, pri kulturnem programu bo sodeloval tudi zbor Radia Ognjišče. Poleg umetnikov bodo na prodajni razstavi tudi dela strokovnih sodelavcev in darovalcev.

Slovenska pa ne bodo le dela, temveč tudi pogostitev. Obiskovalci odprtja prodajne razstave bodo lahko okusili dobrote iz Vipavske doline, tudi z Vidmarjeve domačije na Sinjem vrhu. Izkupiček od prodanih del bo namenjem tujcem, saj je bil letošnji slogan kolonije »Tujec sem bil in ste me sprejeli«, to so besede iz Matejevega evangelija (Mt. 25,35).

Razstava bo na ogled od 6. oktobra 2014, vsak dan od 9.00–13.00 ure in od 16.00–19.30.

Poleg predstavnikov Slovenske karitas in Radia Ognjišče se bo odprtja razstave v Rimu udeležil tudi predsednik Slovenske karitas škof Metod Pirih. Med obiskom jih bo sprejel generalni tajnik Caritas Internationalis Michelu Roy, srečali pa se bodo tudi s tujci v Rimu. V sredo, 1. oktobra, se bodo udeležili splošne avdience pri papežu Frančišku.

Vir: Škofijska Karitas Koper, Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh