Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mir tej hiši so v Veržeju zaželeli u(U)metniki za Karitas

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 19. 04. 2024 / 12:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2024 / 13:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mir tej hiši so v Veržeju zaželeli u(U)metniki za Karitas
Sredstva, zbrana s prodajo likovnih del, bodo letos namenjena pomoči zaradi vojne izseljenim otrokom. FOTO: Karlo Smodiš

Mir tej hiši so v Veržeju zaželeli u(U)metniki za Karitas

Likovna dela, ki so nastala na 29. likovni koloniji Umetniki za Karitas, so od 18. aprila na ogled in na voljo za odkup v razstavnem prostoru Marijanišča v Veržeju.

S pesmijo Zrelo je žito, tudi v spomin na pokojno Jožico Ličen, je vse navzoče z obmurskim melosom pozdravila glasbenica Tjaša Cigut.

»Da razstavljamo prav tukaj v Veržeju, je še posebej pomembno, saj se tako povezujemo med vsemi našimi škofijami in širimo idejo dobrodelnosti in umetnosti,« je na odprtju poudarila Manica Ferenc, vodja Galerije Družina v Ljubljani.

Nekatera dela so že našla nove lastnike, med njimi tudi delo letošnjega Prešernovega nagrajenca za življenjsko delo, akademskega slikarja Hermana Gvardjančiča.

Kot je povedala koordinatorka projekta Marjana Plesničar Jezeršek, bodo letos sredstva, zbrana s prodajo likovnih del, namenili pomoči zaradi vojne izseljenim otrokom.

Sodelujoče na likovni koloniji na Sinjem vrhu in izbor razstavljenih del v Veržeju je predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Nekatera dela, kot je povedala, so že našla nove lastnike, med njimi tudi delo letošnjega Prešernovega nagrajenca za življenjsko delo, akademskega slikarja Hermana Gvardjančiča.

Škof Štumpf: »Mir vam bodi!« FOTO: Karlo Smodiš

Razstavo je z željo, da bi po ogledu slik navzoči začutili tudi »dušni mir« in bi tako postali preroki vstalega Gospoda, ki je prestrašene učence zaradi njegove smrti pozdravil: »Mir vam bodi!«, odprl soboški škof dr. Peter Štumpf.

Slike bodo v Marijanišču v Veržeju na ogled do junija.

Nalaganje
Nazaj na vrh