Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Reflektor z Gregorjem Čušinom: Okrepi se in bodi mož [VIDEO]

Objava: 03. 06. 2021 / 04:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2021 / 11:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Reflektor z Gregorjem Čušinom: Okrepi se in bodi mož [VIDEO]

Reflektor z Gregorjem Čušinom: Okrepi se in bodi mož [VIDEO]

Z igralcem in pričevalcem Gregorjem Čušinom se je pogovarjal letošnji novomašnik Peter Čemažar.

Gregor Čušin: »Odkar sem oče, že skoraj 23 let, sem postal boljši kristjan v tem smislu, da bolj razumem Boga Očeta. Razumem, zakaj je tako popustljiv, tako potrpežljiv, zakaj včasih kaj stori, pa me boli, ker kot Oče točno to počnem tudi sam.« FOTO: Tomaž RihtarGregor Čušin je v oddaji Reflektor v pogovoru z novomašnikom Petrom Čemažarjem delil svoje razmišljanje o tem, kako odnos z Bogom izgrajuje moškega.

»Ne znam si predstavljati življenja brez Boga«

Pogovor sta začela z razmislekom o tem, kaj pomeni biti kristjan. Čušin je povedal: »Trudim se živeti v luči svojega krsta. In to pravzaprav pomeni biti kristjan, pozneje fant, mož, oče, v tem vrstnem redu. Zadnje čase se dostikrat vrstni red obrne, da postaneš najprej oče, potem mož, potem si mogoče fant in potem mogoče celo mož in tako naprej. Jaz ne znam živeti drugače. Kot igralec imam veliko domišljijo, marsikaj sem na odru že počel, ne znam si pa (in to je za igralca tudi velik manko) predstavljati življenja brez Boga. Ne znam razmišljati brez Boga.« Priznal je, da ima včasih tudi dvome in težave, vendar niti takrat ne izgubi vere. Takrat se z Bogom pogovarja »bolj na trdo«, je povedal.Oče, ki vzgaja (včasih tudi s trdo roko)

Skozi krščansko prizmo gleda tudi na svoje očetovstvo. »Odkar sem oče, že skoraj 23 let, sem postal boljši kristjan v tem smislu, da bolj razumem Boga Očeta. Razumem, zakaj je tako popustljiv, tako potrpežljiv, zakaj včasih kaj stori, pa me boli, ker kot Oče točno to počnem tudi sam. Čeprav imam neizmerno rad svoje otroke, jih moram vzgajati in vzgoja je nasilje. Če še tako čudno zveni. Tudi ko vzgajaš rastlino, jo nenazadnje nekam posadiš, jo odrežeš in zganjaš veliko nasilje nad njo. In ravno tako z našimi potomci – čeprav z njimi to počnemo malce bolj ljubeče, vsaj če se le da. Zato da so tudi oni odgovorni, sploh ko pridejo v puberteto.«


Z Gregorjem Čušinom se je pogovarjal novomašnik Peter Čemažar. FOTO: Tomaž Rihtar


Iskreno o duševni bolezni

Gregor Čušin je iskreno spregovoril tudi o preizkušnji, ki sta jo z ženo dala čez v prvem letu zakona. »Bile so hude psihične težave. Dejansko je bil cilj dneva samo to, da prideva zvečer oba živa do postelje, da ne bo ona mene fentala, da se ona ne bo fentala ali pa da ne bom jaz koga fental, če tako preprosto povem.« Danes se temu času že smejeta, in ne samo to – iz njega tudi črpata. »Jaz zelo rad razmišljam naprej, rad načrtujem in to me včasih pripelje v strah, paniko. Takrat me žena pomiri: oprosti, hej, samo današnji dan, tako kot sva takrat!«

Zakaj Gregor Čušin moli?

Z voditeljem oddaje Petrom Čemažarjem sta se pogovarjala tudi o vlogi laikov v oznanjevanju, še zlasti igralcev, pa o tem, kakšne spremembe na Gregorju Čušinu dela molitev.


_ _ _

*Oddaja Reflektor na facebooku TUKAJ.*

*Oddaja Reflektor na instagramu TUKAJ.*

*Družina media na YouTubu TUKAJ.*
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Nocoj nova epizoda Reflektorja: Okrepi se in bodi mož [VIDEO]

»Žive debate spodbujajo k drugačnemu razmišljanju« [VIDEO]

To ni čakalnica! [VIDEO]

»Sem sanjač in romantik« [VIDEO]

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh