Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Regina Coeli: papež molil za Amazonijo in žrtve koronavirusa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 06. 2020 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2020 / 12:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Regina Coeli: papež molil za Amazonijo in žrtve koronavirusa

Regina Coeli: papež molil za Amazonijo in žrtve koronavirusa

Prva opoldanska molitev z vnovično navzočnostjo vernikov na Trgu sv. Petra.

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je med opoldansko molitvijo na slovesni praznik binkošti znova opozoril na težke razmere na območju Amazonije. Po katehezi je vernike, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra, spomnil, da se je pred sedmimi meseci v Vatikanu zaključila škofovska sinoda o Amazoniji. »Danes, na binkoštni praznik, kličimo Svetega Duha, naj da Cerkvi in družbi v Amazoniji, ki je hudo preizkušana v epidemiji, luč in moč. Tudi med domorodskimi ljudstvi, ki so še posebej ranljiva, je veliko okuženih in umrlih. Po priprošnji Marije, Matere Amazonije, prosim za najrevnejše in nezaščitene tega ljubega območja, pa tudi za ljudi po vsem svetu, in pozivam vse, da nihče ne bi bil prikrajšan za zdravstveno pomoč,« so bile papeževe besede.

V Italiji so včeraj obhajali »Narodni dan olajšanja trpljenja«, da bi spodbudili solidarnost z bolniki, je še pojasnil sveti oče. Ob tej priložnosti je znova izrazil »občudovanje vseh, ki so še posebej v tem obdobju nudili in še nudijo pričevanje skrbi za bližnjega,« je izpostavil neutrudna prizadevanja vseh zaposlenih v zdravstvu za ljudi, ki so zboleli po okužbi z novim virusom. Mnogi med njimi so darovali svoje življenje za bližnjega, je spomnil papež, nato pa pozval k molitvi za zdravnike, prostovoljce, bolničarje, zdravstvene delavce in vse pokojne iz njihovih vrst.

Tako Cerkev kot celotna človeška družina potrebujeta moč in luč Svetega Duha, da bi pogumno stopali v prihodnost in še naprej pričevala za evangelij, je poudaril sveti oče in na koncu zbrane vernike tradicionalno prosil, naj ne pozabijo moliti zanj.

Včerajšnja opoldanska molitev s papežem je bila prva po uvedbi varnostnih ukrepov proti širjenju okužb s koronavirusom, ki so jo znova lahko spremljali verniki, zbrani na Trgu sv. Petra. Papež Frančišek jih je nagovoril z okna svoje delovne sobe v apostolski palači.


Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh