Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rekorden znesek za zaščito in opremo ob poplavah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 09. 2021 / 13:26
Oznake: Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2021 / 13:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rekorden znesek za zaščito in opremo ob poplavah
Poplave pogosto ogrožajo domove po vsej državi. FOTO: Tatjana Splichal

Rekorden znesek za zaščito in opremo ob poplavah

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt zagotavljanja ustrezne opreme za izvajanje nalog na področju zaščite, reševanja in pomoči ob poplavah na državni, regionalni in lokalni ravni.

Za 28 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Uprava RS za zaščito in reševanje, bo Kohezijski sklad prispeval 20 milijonov evrov. »Gre za rekorden znesek, saj še nikoli doslej za civilno zaščito in tehnično opremo za pomoč ob naravnih nesrečah ni bilo namenjenih toliko evropskih sredstev,« sporočajo z omenjene vladne službe.

Hitrejši odziv ob nesrečah

Denar bo namenjen 40 specialnih tovornih vozil, 164 menjalnih nadgradenj in 10 priklopnih visokozmogljivih črpalnih enot. Nova sodobna oprema bo omogočila hiter, varen, učinkovit in koordiniran odziv na pojav poplav na celotnem ozemlju države in zagotavljala večjo zaščito premoženja in življenj ob poplavah, pravijo pristojni.

 Vozila bodo nameščena na območju celotne države na 20 hidroloških območjih. FOTO: Služba vlade RS za razvoj evropsko kohezijsko politiko

Z nepovratnimi evropskimi sredstvi podpiramo delo Civilne zaščite na vseh nivojih, v okvir katere spadajo tudi prostovoljni in poklicni gasilci, Gorska reševalna služba, Jamarska reševalna služba ter ostale službe. (Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko)




Nalaganje
Nazaj na vrh