Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvije, ikone in križi na krovu mednarodne vesoljske postaje

Objava: 25. 01. 2010 / 11:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Relikvije, ikone in križi na krovu mednarodne vesoljske postaje

Astronavt Maksim Surajev v svoji kabini hrani križ z relikvijo Jezusovega križa

Kot je poročal eden izmed članov ruske posadke, so astronavti na krov ruskega oddelka mednarodne vesoljske postaje s seboj vzeli evangelije, štiri ikone, križe in relikvijo Jezusovega križa. Na fotografiji, ki so jo posneli člani posadke, lahko vidimo ikono in križ, ki lebdita v breztežnostnem stanju na vesoljski postaji.

Astronavt Maksim Surajev je na svojem blogu, ki ga piše na spletni strani Ruske zvezne vesoljske agencije, odgovarjal na vprašanja bralcev glede verskih simbolov na vesoljski postaji. Povedal je, da so na postajo prinesli štiri ikone, evangelije in velik križ.

V ruskih medijih so poročali, da je Gospodov Sveti križ prejel poveljnik Ruske zvezne vesoljske agencije, A.N. Merminov, iz rok pokojnega patriarha Alekseja II. Križ je na postajo prepeljala posadka na krovu vesoljske ladje Soyuz TMA-8 leta 2006.

Surajev pa v svoji kabini hrani križ, ki ga je pred vesoljsko odpravo dobil v dar od nekega duhovnika. Ta mu je zaupal, da je v križ vdelan drobec tistega križa, na katerem so križali Jezusa. Križ so blagoslovili v enem osrednjih ruskih samostanov. Kot je zapisal Surajev, ga bo ta simbol spremljal ves čas odprave, ob koncu pa ga namerava prinesti nazaj na Zemljo.

Relikvije in druge svete predmete so v vesolje ponesli že ameriški astronavti. Leta 2008 je na vesoljskem plovilu Discovery v vesolje poletela relikvija sv. Terezije Deteta Jezusa, prihodnje leto pa želi ameriški astronavt Roland Garan na svoji odpravi na vesoljsko postajo v vesolje ponesti še eno relikvijo priljubljene svetnice.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh