Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rešilo ga je Sveto pismo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 12. 12. 2016 / 11:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rešilo ga je Sveto pismo

Brazilski nogometaš je ob letalski nesreči prebiral Božjo besedo.

Nogometaš, ki je preživel nesrečo kolumbijskega letala, je med letom bral Sveto pismo. Ko so knjigo našli na prizorišču nesreče, je bil v njej označen odlomek, ki govori o varnosti »v senci tvojih peruti«.

Sveto pismo je last branilca nogometnega kluba Chapecoense, Helia Neta, najdbo s kraja nesreče pa so izročili njegovi ženi, kot hrvaški spletni portal Novi život povzema poročanje britanskega Daily Maila. Žena je povedala, da je Neto, ki se v bolnišnici še vedno bori za življenje, predan kristjan in da svoje Sveto pismo povsod nosi s seboj.

V Netovem Svetem pismu je bil označen odlomek iz Psalma 63, ki govori o varnosti v senci Božjih peruti in razmišljanju o Bogu pred spanjem. Takole gre: »… ko se te bom spominjal na svojem ležišču, v nočnih stražah premišljeval o tebi; zakaj bil si mi pomoč, v senci tvojih peruti vriskam. Moja duša se te je oklepala, podpirala me je tvoja desnica« (Ps 63, 7-9).

Netovi soprogi je Sveto pismo izročil časnikar, ki je knjigo našel na prizorišču nesreče, Simone Neto pa je bila seveda ob tem zelo ganjena: »To je prva stvar, ki jo mož vzame s seboj, v knjigi so tudi številni njegovi komentarji. Zelo sem vam hvaležna, da ste našli Heliovo Sveto pismo.« Netovo zdravstveno stanje naj bi bilo zaradi resne pljučne okužbe precej zaskrbljujoče. Soproga Simone je še povedala, kako ji je Helio tistega jutra pred tragedijo v telefonskem pogovoru zaupal, da je sanjal o letalski nesreči.

Neta čakajo številne operacije na pljučih, lobanjskih kosteh, kolenih in sklepih. Njegova družina seveda upa, da bo po tragediji povsem okreval.

V nesreči kolumbijskega letala je življenje izgubilo 71 potnikov in članov posadke. Letalo je bilo na poti v Medelin, kjer naj bi brazilski nogometaši zaigrali v finalu južnoameriškega prvenstva.

Vir: www.novizivot.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh