Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rim prosi za milijonsko pomoč ob papeževem slovesu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 02. 2013 / 11:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rim prosi za milijonsko pomoč ob papeževem slovesu

Po besedah župana Alemanna 'izreden dogodek zahteva tudi izredna sredstva'.

Za pričakovani naval romarjev ob slovesu papeža Benedikta XVI. s položaja poglavarja katoliške Cerkve je mesto Rim po navedbah italijanskih medijev vlado zaprosilo za 4,5 milijone evrov pomoči. 'Izredni dogodek' zahteva tudi 'izredne vire in sredstva', je po navedbah časnika 'Corriere della Sera' v pismu predsedniku italijanske vlade Mariu Montiju zapisal rimski župan Gianni Alemanno. Z nudenjem pomoči za pričakovanih več stotisoč obiskovalcev ob koncu februarja in ob prvih javnih nastopih novega papeža v letošnjem marcu tudi velja, 'da bi s tem na najboljši možni način ohranili pozitivno podobo Italije v svetu', je še zapisal Alemanno.

Benedikt XVI. bo s svojega položaja odstopil 28. februarja. Že zgolj na njegovo zadnjo javno molitev angelovega češčenja 24. februarja mediji pričakujejo okoli 150.000 obiskovalcev.

Za poročanje v času zasedanja konklava sredi letošnjega marca pa so medtem v Vatikanu v zadnjih 24 urah prejeli že več kot šeststo prošenj za akreditacije časnikarjev in poročevalcev.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh