Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rim se je poslovil od Buda Spencerja

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 07. 2016 / 08:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rim se je poslovil od Buda Spencerja

Pogreba se je udeležil tudi njegov dolgoletni filmski partner Mario Girotti, bolj znan kot Terence Hill.

V Rimu so minuli četrtek pokopali priljubljenega filmskega igralca Buda Spencerja. Na tisoče ljudi se je zbralo na rimskem trgu Piazza del Popolo pred cerkvijo Santa Maria in Montesanto, da bi se poslovili od junaka številnih ameriških komedij na temo Divjega Zahoda in mu izkazali še zadnjo čast. Igralec in športnik s pravim imenom Carlo Pedersoli je umrl minuli ponedeljek v Rimu v starosti 86 let. Žalnega bogoslužja se je udeležil tudi njegov dolgoletni filmski partner, 77-letni Mario Girotti, v filmskem svetu bolj znan kot Terence Hill.



Ljudje so spoštljivo pričakali preprosto krsto s križem in medeninasto ploščo z napisom, ki so jo v cerkev prinesli ob glasbi iz filma »Pozor, midva sva nora« iz leta 1974. Med žalujočimi sta bila poleg številnih kolegov in prijateljev iz filmskega sveta tudi nekdanji rimski župan Gianni Alemanno in predsednik Pedersolijevega najljubšega nogometnega kluba Lazio iz Rima, Claudio Lotito. V nagovorih so pokojnega igralca označili kot »srčnega velikana«, ki je živel v prepričanju, da se »življenje nikoli ne konča«, s čimer je izkazoval svojo vero v posmrtno življenje.

Pred žalno slovesnostjo so v sredo številni oboževalci izkoristili priložnost, da so se v rimski mestni hiši na Kapitolskem griču še zadnjič poslovili od Pedersolija. Znane osebnosti in preprosti ljudje so pokojnemu, ki je ležal v odprti krsti, izkazali še poslednjo čast, po besedah njegovega sina pa je bila zadnja očetova beseda pred smrtjo »hvala«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh