Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rimski krvodajalci ceneje v Vatikanske muzeje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 04. 2017 / 09:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rimski krvodajalci ceneje v Vatikanske muzeje

Muzeji ponujajo cenejše vstopnice za spodbujanje krvodajalstva.

Vatikanski muzeji so v sodelovanju z rimsko univerzitetno bolnišnico Gemelli sprožili pobudo z naslovom »Daruj kri in zadosti svojim umetniškim nagnjenjem«, ki naj bi v italijanski prestolnici spodbudila večje število krvodajalcev.

Krvodajalci, ki bodo darovali kri v krvodajalskem središču bolnišnice Gemelli, bodo prejeli bon za nakup cenejše vstopnice v Vatikanske muzeje v višini štirih evrov, pa tudi priložnost, da »preskočijo vrsto«. »Kri, tako kot umetnost, je neposredno povezana z življenjem vsakega posameznika. Brez krvi ni življenja, toda življenje brez umetnosti bi bilo bolj prazno in žalostno«, je pojasnila Barbara Jatta, direktorica Vatikanskih muzejev.

V izjavi za javnost so pobudo označili kot »dejanje solidarnosti« in dodali, da bo v veliki meri »pripomogla k prepoznavanju pomena in vrednosti prostovoljnega krvodajalstva«.

Univerzitetna bolnišnica Gemelli med paciente vsako leto razdeli več kot 17.000 enot krvi, zaloge pa za takšne zahteve trenutno ne zadoščajo. Glavni direktor General bolnišnice Gemelli, Enrico Zampedri, je dejal: »Za tiste, ki to lahko storijo, je darovanje lastne krvi za življenje bližnjega dejanje velike ljubezni.«

Vir: Vatican Radio
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh