Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rimski vikariat končal vizitacijo v Centru Aletti

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 20. 09. 2023 / 07:54
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2023 / 13:12
Rimski vikariat končal vizitacijo v Centru Aletti
Litija, župnijska cerkev sv. Nikolaja, mozaik. FOTO: Jože Potrpin

Rimski vikariat končal vizitacijo v Centru Aletti

Rimski vikariat je 18. septembra objavil poročilo o zaključeni kanonični vizitaciji v Centru Aletti, ki jo je sredi letošnjega januarja odredil vikar rimske škofije, kardinal Angelo De Donatis, potem ko so se v javnosti razširile vesti o dogajanju v zvezi z Markom Ivanom Rupnikom.

Center Aletti je od 5. junija 2019 javno združenje vernikov, povezano z rimsko škofijo. Po navedbah vikariata je bila naloga vizitatorja, kot je navedeno v sporočilu za javnost vikariata, »preveriti dinamike v združenju«, torej Centru Aletti, »in dejansko utemeljenost pomislekov, ki so jih sprožile nekatere instance«. Za preiskavo je bil zadolžen 71-letni duhovnik Giacomo Incitti, profesor kanonskega prava na Papeški univerzi Urbaniana in sodnik na prizivnem sodišču rimske škofije.

Kanonska vizitacija je bila opravljena z namenom, da bi preverili način vodenja Združenja in dejansko delovanje njegovih vodstvenih organov ter preverili življenje znotraj združenja, vključno z odnosi članov z ustanoviteljem in skupino odgovornih ter dinamiko odnosov med samimi člani, tudi glede na obdobje pred 5. junijem 2019, navaja sporočilo za javnost. Preiskava je bila »opravljena skrbno in zaupno, s skupnimi srečanji in s številnimi osebnimi pogovori tako s sedanjimi člani kot tudi z mnogi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh