Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rio računa na proteste in manj obiskovalcev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 07. 2013 / 06:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rio računa na proteste in manj obiskovalcev

Rio računa na proteste in manj obiskovalcev

Število prijavljenih udeležencev na svetovnem dnevu mladih trenutno okoli 320.000, mesto je pripravljeno na protestnike.

Teden dni pred začetkom svetovnega dne mladih v brazilskem Riu de Janeiru se tamkajšnji prireditelji pripravljajo tudi na morebitne proteste v času druženja katoliške mladine. Krajevni mediji v pričakovanju protestov obenem ugibajo, ali se bo zaradi nezadovoljstva domačega prebivalstva občutno zmanjšalo število obiskovalcev velike mednarodne prireditve. Namesto običajnih dveh do treh milijonov udeležencev na svetovnem dnevu mladih v teh dneh omenjajo 'zgolj' poldrugi milijon obiskovalcev. Leonardo Maciel, odgovoren za pripravo katoliške prireditve v imenu mestne uprave, je minuli konec tedna pojasnil, da je število prijavljenih udeležencev trenutno okoli 320.000, do konca tedna pa naj bi zraslo do 400.000.

V pričakovanju morebitnih množičnih protestov Maciel ni pretirano zaskrbljen. Mesto je na protestnike pripravljeno. Poleg tega so prireditve, kakršna je denimo svetovni dan mladih, protestnike že od nekdaj privlačile. »Gotovo bodo na ulice prišli zagovorniki pravic istospolnih partnerstev, ki se bodo poljubljali na prostem, 'predstavila' pa se bodo tudi 'združenja prostitutk'.« Tovrstne akcije sodijo zraven, je prepričan koordinator Maciel. »Vsakdo ima pravico do protesta.«

Med nogometnim pokalom, ki ga je FIFA v Braziliji priredila v drugi polovici letošnjega julija, je prišlo do številnih množičnih protestov. Protestniki so vladi očitali, da zaradi nogometa zapostavlja socialne interese. Svetovno nogometno prvenstvo, ki ga Brazilija gosti prihodnje leto, je pogoltnilo že milijardne vsote sredstev. Po navedbah medijev naj bi domačini pripravljali množične proteste tudi v času svetovnega dne mladih. Na veliki katoliški prireditvi pričakujejo okoli 4.000 avtobusov iz celotne Latinske Amerike, ki pa po navedbah prirediteljev udeležencev ne bodo mogli pripeljati neposredno v mesto, temveč bodo morali ostati na parkiriščih v predmestjih Ria, od koder bodo mladi na prizorišča posameznih prireditev odpotovali s sredstvi javnega prometa. S tem namenom so v zadnjih letih občutno izboljšali mestni in primestni javni prevoz. Udeleženci, ki bodo v Riu ostali vse dni prireditve, bodo dobili tedensko vozovnico z neomejeno možnostjo uporabe.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh