Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rock pevec Alice Cooper: Vera me je rešila pred alkoholom

Objava: 13. 02. 2012 / 08:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rock pevec Alice Cooper: Vera me je rešila pred alkoholom

Ameriški pevec ne skriva svojih izkušenj z alkoholom in zdravljenjem odvisnosti, saj ga je to ‘pripeljalo nazaj h krščanstvu’.

Alice Cooper, štiriinšestdesetletni ameriški rock pevec, ne skriva svojih izkušenj z alkoholom in zdravljenjem odvisnosti. “Predvsem zato, ker me je ta preizkušnja pripeljala nazaj h krščanstvu’, je Cooper zaupal nemški reviji ‘Die Zeit’ in se ob tem primerjal z izgubljenim sinom iz Nove zaveze: “V Cerkvi sem zrasel. Moj oče in moj stari oče sta bila duhovnika. Sam sem odšel tako daleč stran od Cerkve, kot sem le mogel. In se pri tem skorajda uničil.”

Da bi se odvadil odvisnosti od alkohola, mu ni bilo potrebno niti dneva presedeti v družbi Anonimnih alkoholikov ali pa se vključiti v kakršno koli terapijo, pojasnjuje Cooper. “Zgodil se je čudež, Bog je mojo odvisnost preprosto odvzel. Kar nenadoma nisem več čutil potrebe po pijači. Lahko sem se družil z ljudmi, ki so pili alkohol, in nisem začutil niti najmanjše potrebe, da bi tudi sam kaj popil. Celo zdravniki so se čudili. To je bil resnični čudež.”

Alice Cooper je svoje največje uspehe doživel v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja s hiti, kot so denimo ‘School's out’ in ‘Poison’; naslovi njegovih albumov niso bili nič kaj krščansko spodbudni: ‘Killer’, Welcome to My Nightmare’, ali ‘Alice Cooper Goes to Hell’. Na svojih koncertih je pevec stavil na učinke, ki so šokirali občinstvo, in na scenarije iz grozljivk, kar mu je prineslo tudi gostujoče vloge v filmskih grozljivkah. Od sredine sedemdsetih let je imel Cooper nenehne težave z alkoholom in se je večkrat neuspešno lotil zdravljenja.

Še danes redno hodi na turneje z drugimi starostami rock glasbe,vodi radijske oddaje in živi z ženo Sheryl, s katero je poročen že trideset let, v ameriški zvezni državi Arizona. Krščansko-liberalna univerza Grand Canyon University v Phoenixu je Coopru leta 2004 podelila častni doktorski naziv ‘doktor glasbe’.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh