Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič, Lampičeva in rokometaši

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 12. 2020 / 05:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2020 / 12:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič, Lampičeva in rokometaši

Roglič, Lampičeva in rokometaši

V glasovanju za slovenskega športnika leta 2020 kolesarski dvoboj v moški konkurenci.

V izboru za slovenskega športnika leta 2020 je Primož Roglič (levo) za 18 glasov ugnal Tadeja Pogačarja. FOTO: AFP



Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je za najboljše športnike iztekajočega se leta izbralo kolesarja Primoža Rogliča, smučarsko tekačico Anamarijo Lampič in moško rokometno reprezentanco Slovenije, medtem ko je najobetavnejši športnik postal atlet Kristjan Čeh, metalec diska. Sinočnja že 53. podelitev nagrad, ki je potekala v studiu TV Slovenija, je prvič doslej minila brez občinstva.

V moški konkurenci se je za zmago vnel kolesarski dvoboj: zmagovalec Vuelte, drugouvrščeni na Touru in vodilni na svetovni jakostni lestvici Roglič, ki je laskavo priznanje osvojil drugič zapored, je prejel 61 glasov, 18 več kot njegov prijatelj in tekmec Tadej Pogačar, ki je v epskem slovenskem obračunu za zmago z vso konkurenco opravil na letošnji »francoski pentlji«.

»Po eni strani je bil njegov pogled resen in je razodeval njegovo odgovornost, po drugi pa veder in nasmejan. Bil je preprost, ni povzročal prepirov, ni bil vsiljiv, kar ga je delalo posebnega med njegovimi vrstniki,« se Primoža Rogliča iz otroških let spominja nekdanji kisovški župnik Miran Kelvišar.



»Ljudje me na ulici in pred cerkvijo sprašujejo, koliko sem ponosna. A nimam tega občutka. Hvaležna sem! Hvaležna za ta dar in da ga je znal izkoristiti. In izročam, da bi zmogel in ostal tak, kot je, prijazen in pošten,« pa je za Družino o svojem vnuku Tadeju Pogačarju, »skromnem in preprostem fantu«, spregovorila Anica Štebe.

Bistveno manj razburljivo je bilo glasovanje med športnicami, saj je med 115 glasovi kar 81 pripadlo Lampičevi (pogovor z njo TUKAJ na straneh 24–26), sicer tretjeuvrščeni v šprinterski razvrstitvi svetovnega pokala v minuli sezoni in najboljši v seštevku šprintov na prestižni novoletni turneji Tour de Ski. Ekipno so rokometaši, januarja polfinalisti in četrtouvrščeni na evropskem prvenstvu, prejeli 65 glasov.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

"Tiha voda", o kateri govori ves svet

"Nihče ni pričakoval, da bo Tadej to zmogel"

Primož Roglič drugič kralj Vuelte

"Hvala, Tadej in Primož, za srčnost in predanost!"

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh