Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič nezadržno drvi trojčku zmag na Vuelti naproti

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 09. 2021 / 18:58
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 19:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič nezadržno drvi trojčku zmag na Vuelti naproti
Na kraljevski etapi se je Primož Roglič še utrdil v skupnem vodstvu. FOTO: Team Jumbo-Visma

Roglič nezadržno drvi trojčku zmag na Vuelti naproti

Slovenski kolesarski as Primož Roglič, dobitnik zlatega olimpijskega odličja iz Tokia, nezadržno drvi tretji zaporedni skupni zmagi na eni od treh največjih večtedenskih dirk na svetu, španski Vuelti, naproti.

Velik korak je storil na današnji 18., kraljevski etapi na 162,6 kilometra dolgi trasi od Salasa do vrha Altu d'El Gamoniteiru z brutalnim zadnjim vzponom, dolgim skoraj 15 kilometrov in s povprečnim naklonom 9,8 %.

Skozi cilj kot drugi

31-letni Kisovčan, član moštva Jumbo-Visma, je namreč ciljno črto prečkal kot drugi, 14 sekund za kolumbijskim zmagovalcem Miguelom Angelom Lopezom (Movistar).


Dve minuti in pol zaloge

Tako je že tretjič na letošnji »španski pentlji« vpisal etapno 2. mesto, hkrati ima že v žepu tudi tri etapne zmage, s čimer ima v skupni razvrstitvi kot vodilni dve minuti in pol naskoka pred prvim zasledovalcem, Špancem Enricom Masom (Movistar).

Le še tri etape

Rogliča od skupne zmage ločijo le še tri etape: jutrišnja razgibana od Tapie do Monforte de Lemosa, sobotna zadnja z gorskim ciljem, a še zdaleč ne tako zahtevna kot današnja, in nedeljski posamični kronometer, v katerem bo prvi favorit ravno Roglič.

Jutri bo na Vuelti na sporedu 19. etapa na 191,2 kilometra dolgi trasi od Tapie do Monforte de Lemosa.

Nekdanji kisovški župnik o mladem Rogliču

Kako se Primoža Rogliča iz mladih let spominja nekdanji kisovški župnik mag. Miran Kelvišar? »Njegov pogled je bil po eni strani resen in je razodeval njegovo odgovornost, po drugi strani pa nasmejan in veder. Bil je preprost, ni povzročal prepirov, ni bil vsiljiv, kar ga je delalo posebnega med njegovimi vrstniki.«

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh