Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič ugnal vso konkurenco na dirki po Dofineji

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 06. 2022 / 18:40
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2022 / 18:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič ugnal vso konkurenco na dirki po Dofineji
Za Rogličem je še ena uspešna dirka. FOTO: FB Primož Roglič

Roglič ugnal vso konkurenco na dirki po Dofineji

Slovenski kolesarski junak Primož Roglič (Jumbo-Visma) je skupni zmagovalec prestižnega Kriterija po Dofineji. V zadnji etapi od Saint-Alban-Leysseja do Plateau de Salaisona, dolgih slabih 139 kilometrov, je osvojil drugo mesto.

32-letni kolesar iz Kisovca je po letu 2010, ko je skupna zmaga pripadla Janiju Brajkoviču, postal drugi Slovence z zmago na tej dirki. Za »Roglo« je to 64. zmaga v karieri in četrta v sezoni. Na današnji etapi je sicer slavil Rogličev moštveni kolega Danec Jonas Vingegaard, ki je na koncu osvojil skupno drugo mesto, tretji je bil Avstralec O´Connor, sicer tudi tretji na današnji etapi. Roglič in Vingegaard sta sicer prišla skupaj do cilja, a mu je Slovenec prepustil etapno zmago.

Dirka vseskozi pod nadzorom

»Končno sem letos uspel dobiti nekaj dirk v Franciji, občutek je res lep,« je po navedbah STA takoj po koncu dirke dejal Roglič: »Definitivno je bila to sijajna predstava celotne ekipe. Od samega začetka etape, ki je bila zelo zahtevna, smo imeli vse pod nadzorom. Jonas je bil na zadnjem vzponu zelo močan, za ekipo pa je to res nor, neverjeten zaključek dirke.«

Končni skupni vrstni red: 1. P. ROGLIČ (SLO) 29:11:22; 2. J. VINGEGAARD (DAN) +0:40; 3. B. O'CONNOR (AVS)  +1:41

Vingegaard: Ponosna sva, kar sva naredila

»Bilo je neverjetno. Imeli smo načrt, da napadem, Primož pa bi mi sledil. Želeli smo videti, ali se lahko znebimo vseh tekmecev na zadnjem vzponu, kar nama je tudi uspelo. Lahko sva zadovoljna in ponosna na to, kar sva naredila,« je zadovoljno razlagal skupno drugouvrščeni Vingegaard.

To je bila zadnja preizkušnja za Rogliča pred dirko po Franciji, ki se bo v Koebenhavnu na Danskem začela 1. julija.



Nalaganje
Nazaj na vrh